Aktier/tendens: Vestas og Novozymes i fokus på dag regnskabstsunami

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 08:32  |  

Vestas, der tirsdag efter regnskabet steg til rekord, har måske mere i vente. Flere finanshuse har taget fat i regnearkene efter Vestas offentliggjorde regnskab tirsdag, og det har resulteret i stigende kursmål.

Blandt andet har ABG, Sundal Collier, Deutsche Bank, Commerzbank, Credit Suisse, Citigroup og JPMorgan alle løftet deres kursmål for vindmølleaktien oven på regnskabet, viser data fra Bloomberg News. Flere til et kursmål på 1000 kr. og derover.

Tirsdag steg aktien 9,5 pct. til rekordkursen 927 kr.

NOVOZYMES TYVSTARTEDE TSUNAMI

Novozymes, der steg 1,5 pct. tirsdag til 383,30 kr., skal bedømmes for et regnskab, der kom tirsdag aften. Regnskabet viste, at enzymselskabet igen er klar til at give et bud på den finansielle udvikling for hele 2020 efter suspenderingen af forventningerne i april.

Enzymgiganten venter nu en organisk salgsvækst på minus 2 til plus 2 pct. og en overskudsgrad på omkring 26 pct., hvilket er lidt under de oprindelige forventninger om en organisk salgsvækst på 1-5 pct. og en overskudsgrad på cirka 27 pct.

At forventningerne rammer lavere end tidligere offentliggjort, skyldes blandt andet, at selskabet i løbet af juli oplevede en let negativ organisk vækst på årsbasis, fremgår det.

På linje med de foreløbige tal, som Novozymes kom med den 8. juli, var omsætningen for andet kvartal på 3349 mio. kr. og driftsresultatet 867 mio. kr.

SIMCORP BEDRE END VENTET DRIFT

Softwareselskabet Simcorp har i andet kvartal 2020 haft en omsætning, der endte lavere sammenlignet med samme kvartal året før. For indtjeningen var der ligeledes tale om en tilbagegang.

Alligevel klarede selskabet sig bedre end ventet i perioden, viser regnskabet for andet kvartal, som er offentliggjort onsdag morgen.

Omsætningen sluttede i andet kvartal på 106,7 mio. euro mod 109,5 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 100,1 mio. euro ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp selv forud for regnskabet.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for andet kvartal fremvise et driftsresultat (EBIT) på 26 mio. euro, som var mindre end de 32,3 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år. Det overgik omvendt analytikernes forventninger, som lød på 20,2 mio. euro.

Simcorp aktien steg 0,9 pct. tirsdag til 738 kr.

ØRSTED MED LAVERE INDTJENING

Energikoncernen Ørsted kom igennem andet kvartal af 2020 med en lavere indtjening, end analytikerne havde ventet. Tirsdag steg aktien 1,1 pct. til 895,40 kr.

April, maj og juli gav et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 2956 mio. kr.

Til sammenligning var forventningen, at det samlede driftsoverskud ville lande på 2884 mio. kr. i kvartalet, viser medianestimater indsamlet af Ørsted blandt 17 analytikere forud for regnskabet.

Sammenlignet med andet kvartal af 2019 er der dermed tale om en tilbagegang, da Ørsted kunne fremvise et driftsoverskud på 3625 mio. kr. i samme periode sidste år.

På toplinjen præsterede Ørsted en omsætning på 11.625 mio. kr. i andet kvartal. Den post landede på 16.443 mio. kr. i samme periode året forinden.

Analytikerne ventede til sammenligning en omsætning hos energikoncernen på 13.765 mio. kr. i de tre måneder.

ISS MED STØRRE DRIFTSUNDERSKUD END VENTET

ISS er igen klar med forventninger til 2020. ISS venter nu en organisk vækst på minus 2 til minus 10 pct., og en driftsmargin der er "marginalt bedre" end sidste år eksklusiv omstrukturering- og engangsposter.

Servicekoncernen ISS nåede i første halvår en omsætning, der lå højere end ventet af analytikerne, mens driftsresultatet før andre poster sluttede lavere end det ventede.

Det fremgår af halvårsregnskabet, der er offentliggjort onsdag morgen.

Toplinjen viste 35.927 mio. kr. for de første seks måneder af 2020. Ifølge konsensusestimater indsamlet af ISS selv var der ventet en omsætning på 35.679 mio. kr. blandt analytikerne. I den tilsvarende periode året før lød omsætningen på 37.886 mio. kr.

Den organiske vækst endte i første halvår på -2,9 pct., hvor analytikerne havde ventet minus 3,5 pct..

I første halvår realiserede ISS et driftsresultat før andre poster (EBITA) på -785 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet et underskud på 354 mio. kr. efter et driftsoverskud på 1418 mio. kr. i de første seks måneder af sidste år.

ALK OVERRASKER RESULTATMÆSSIGT

ALK-Abelló kom ud af andet kvartal med resultater, der overraskede analytikerne positivt.

Allergivaccineselskabet omsatte for 772 mio. kr. i april, maj og juni mod ventet 781 mio. kr. blandt analytikere ifølge estimater indsamlet af ALK selv. I samme periode sidste år var omsætningen på 785 mio. kr.

Driftsresultatet, EBIT, blev et overskud på 16 mio. kr. mod et minus på 62 mio. kr. i andet kvartal af 2019. Analytikerkorpset havde regnet med et underskud på 39 mio. kr.

Samtidig blev forventningerne opjusteret.

Tirsdag steg aktien 3,5 pct. til 2104 kr.

DFDS SER BEDRE FREMTIDSUDSIGTER

DFDS opjusterer forventningerne til 2020 og ser nu et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster i niveauet 2,2-2,5 mia. kr.

Selskabet ser bedre fremtidsudsigter for resten af året. Fragtvolumen blev løftet fra udgangen af maj og fortsatte ind i juli.

DFDS' topchef Torben Carlsen vurderer, at efterspørgslen på færgerejser giver grund til optimisme, og at fragtmængderne dertil er stigende.

Tidligere ventede DFDS et driftsresultat før særlige poster på omkring 2 mia. kr.

SOLAR LEVERER BEDRE KVARTAL

Solar kom ud af andet kvartal med en omsætning på 2745 mio. kr. I samme periode sidste år var omsætningen 2868 mio. kr.

Driftsresultatet (EBITA) blev på 81 mio. kr. mod 60 mio. kr. i andet kvartal af 2019.

Solars nettoresultat blev i kvartalet 141 mio. kr. mod et overskud på 48 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Solar steg 3,9 pct. til 290 kr.

Efter børstid fer der tal fra Genmab. Genmab steg 1,7 pct. til 2319 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder