Aktier/tendens: Voldgiftssag kan få Genmab til at vakle i grønt marked

Udgivet den 23-09-2020  |  kl. 08:25  |  

Der er udsigt til stigninger på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor Genmab dog er havnet i en strid om royalties med sin amerikanske partner Janssen. Samtidig deler Coloplast vandene hos Jefferies og Barclays, der kommer med modsatrettede anbefalinger af aktien.

Stemningen på børserne er dog overordnet positiv. Det amerikanske S&P 500-indeks lukkede tirsdag 1,1 pct. højere, efter at have ligget marginalt lavere ved dansk børslukketid.

Onsdag morgen stiger den tyske DAX-future desuden 0,6 pct., hvilket ofte er et godt pejlemærke for udviklingen herhjemme. Det danske C25-indeks sluttede tirsdag 0,4 pct. højere i 1475,27.

GENMAB I VOLDGIFTSSAG

Onsdagen tegner dog svær for Genmab. Selskabet er havnet i en voldgiftssag med sin amerikanske partner Janssen om royality-betalinger fra salget af blockbuster-kræftmidlet Darzalex.

- Det er aldrig godt, når man skal gennemføre sådan en sag her med sin partner. Det giver også noget usikkerhed om, hvor gode og nære partnere, man er, og kan måske også så tvivl om yderligere aftaler osv.

- Så jeg venter en underperformance i aktien i forhold til det generelle marked - men jeg ser ikke en markant reaktion - da det giver noget usikkerhed om partnerskabet og selvfølgelig også i værste fald kan medføre, at Genmab får lavere indtægter fra det fremtidige salg end ellers, siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Set ud fra et værdimæssigt synspunkt er det væsentligste stridspunkt mellem parterne ifølge børshuset Jefferies, et spørgsmål om, hvorvidt Janssen er forpligtet til at betale royalties til Genmab, indtil Genmabs patenter vedrørende Daratumumab udløber, eller indtil Janssens patenter vedrørende Daratumumab ikke længere yder beskyttelse.

De relevante patenter, som ejes af Genmab, ventes at udløbe i slutningen af 2020'eren og starten af 2030'erne, mens de relevante patenter under Janssens ejerskab stopper med at yde beskyttelse i midt-2030'eren, oplyses det.

Ifølge Jefferies følsomsanalyse kan det reducere bankens værdiansættelse af Genmabs del af Darzalex-forretningen med op til 700 kr. per aktie, da banken hidtil har taget udgangspunkt i, at royaltybetalingerne til Genmab ville være støt faldende fra 2036. Får det Johnson & Johnson-ejede Janssen ret i voldgiften, vil royalty-betalingerne stoppe omkring 2030.

Aktien i Genmab sluttede tirsdag 0,6 pct. lavere i 2414 kr. Siden årsskiftet har aktien været nærmest flyvende og er steget næsten 63 pct.

UENIGHED OM COLOPLAST

Også Coloplast er i fokus onsdag morgen, hvor Jefferies har hævet sit kursmål til 1180 kr. fra tidligere 800 kr. Det betyder samtidig, at finanshusets anbefaling af aktien sættes op til "køb" fra "hold", fremgår det af Bloomberg News.

Omvendt har analytikerne hos britiske Barclays sænket anbefalingen af aktien i Coloplast til "undervægt" fra tidligere "ligevægt". Kursmålet er samtidig reduceret til 895 kr. fra 970 kr. Aktien i Coloplast faldt tirsdag 0,7 pct. til 976,40 kr.

Novo Nordisk, der steg 0,5 pct. til 437,20 kr., har haft en stigning i salget af blødermidlet Novoseven til hospitaler i USA på 6,3 pct. i de fire sommermåneder fra maj til august sammenlignet med de foregående fire måneder. Det fremgår af en opgørelse fra Symphopny Health Solutions, skriver Bloomberg News.

Belejrede G4S fik tirsdag aften løftet sit kursmål med knap 10 pct. til 170 pence eller omtrent 13,75 kr. fra 155 pence svarende til 12,56 kr. af den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "ligevægt". Det nye kursmål indikerer et negativt potentiale på 9 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag i 15,12 kr. BC Partners og Gardaworld har for nyligt indikeret et potentielt købstilbud på 190 pence per aktie.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder