Aktie/tendens: Små udsving i vente

Udgivet den 14-03-2013  |  kl. 07:44  |  

De europæiske aktiemarkeder ventes torsdag at åbne med små uensartede udsving. C20-indekset lukkede onsdag med en stigning på 0,25 pct. i 555,82. Torsdagen byder på et par danske regnskabspræsentationer fra Egetæpper og Zealand Pharma.

Investorerne i Nordea kan måske se frem mod øget udbytte og eller aktietilbagekøb, idet bankens bestyrelsesformand Bjørn Wahlroos har udtalt, at banken genererer overskudskapital til et højere udbytte. Wahlroos udtaler, at man dog ikke endnu har besluttet sig derom, og den generelle politik er, at banken vil tilbagebetale i omegnen af 40 pct. af den genererede kapital. Det skriver Bloomberg News, som referer til et interview fra hovedkontoret i Stockholm. Nordea lukkede osndag med en stigning på 0,9 pct. i 69,15 kr.

Topdanmark har fået sænket sin anbefaling til sælg fra tidligere hold hos det tyske finanshus Berenberg. Det skriver Bloomberg News. Aktierne i Topdanmark lukkede onsdag med en pæn stigning på 1,67 pct. til 146,50 kr. efter aktien også er blevet splittet i forholdet 10:1.

FLSmidth lukkede onsdag med et fald på 1,04 pct. i 370,4 kr. Den tyske cementproducent HeidelbergCement er torsdag morgen kommet med sit helårsregnskab, som viser at selskabets stramme omkostningsstyring har formået at barbere mere af gælden end analytikerne havde ventet. HeildelbergCement opnåede en omsætningsfremgang på 9 pct. til 14,02 mia. euro i 2012, hvilket var marginalt højere end analytikernes forventninger på 13,99 mia. euro. Den sammenlignelige vækst var på 4 pct. i 2012. HeildelbergCement planlægger at øge sin cementkapacitet med 5 mio. tons cement i år.

Zealand Pharma er aktuel med regnskab for fjerde kvartal, men det forventes at blive et antiklimaks. Zealand Pharma har et potentielt og enormt guldæg i porteføljen med det kommende produkt Lyxumia (Lixisenatide). Den franske diabetesgigant Sanofi har købt markedsføringsrettighederne til Lyxumia, og markedets fokus på mulighederne med Lyxumia blev tydeliggjort den 6. februar. Her meddelte Sanofi, at tekniske problemer gør, at fase III- udviklingen til en kombination af Lantus/Lyxumia ikke bliver indledt i 2013 som tidligere planlagt. Zealand Pharma-aktien dykkede 20 procent på meddelelsen. Der forventes ikke nyt fra Zealand Pharma om udsigterne for Lyxumia i forbindelse med regnskabspræsentationen.

Den politiske scene kommer torsdag i fokus med EU-topmøder, hvor de forskellige landes regeringschefer deltager. Møderne vil strække sig til fredag. De vigtigste punkter på dagsordenen forventes at blive rådets generelle bedømmelse af implementeringen af medlemslandes reformanbefalinger. De nye budgetregler med større tilsynsmagt til nationale budgetter, der træder i kraft senere i år, forventes desuden at blive godkendt. Diskussionsemnerne kan blive centralbankens tilsynsrolle over for de europæiske banker samt udfordringerne med Italien og Cypern.

Udgivet af: lp@netposten.dk

Relaterede nyheder