ALK-topchef om coronaramt kvartal: Vi står snorlige

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 09:20  |  

ALK-Abelló er heller ikke gået ram forbi coronakrisen, men formår alligevel at holde fast i forventningerne om en vækst i lokal valuta på 8-12 pct. - dog nu i den nedre ende af intervallet.

Og det er et resultat, som vækker glæde hos topchef, Carsten Hellmann.

- Jeg er meget tilfreds. ALK står snorlige, lyder det.

Han peger på, at tabletsalget er steget 25 pct. i et kvartal, der for ALK er lavsæson, da nye patienter indleder vaccinebehandling mod pollenallergier senere på året.

Salget af de injektionsbaserede vacciner er dog ramt især i USA, hvor klinikker har været lukket under coronaudbruddet.

- Det er klart, at vi har haft en lille effekt på vores SCIT-forretning i USA, det vil sige indsprøjtningerne, men resten går ret stærkt og ret godt. Så jeg er meget tilfreds. Det er lidt bedre, end jeg selv havde ventet, siger Carsten Hellmann.

Han vil samtidig ikke udelukke, at opsvinget i USA bliver stærkere end ventet.

- Grunden til, at vi siger, at vi vil lande i den lavere ende (af salgsprognosen, red:) er, at vi ikke helt kan gennemskue, hvornår patienterne kommer tilbage til de amerikanske klinikker og får deres indsprøjtninger, siger Carsten Hellmann.

Han er dog ikke i tvivl om, at noget af det tabte kommer tilbage igen.

- Vi kan se, at vi har haft 25 pct. vækst i tabletsalget i andet kvartal, så der sker også et skifte mod tabletterne. Produkter til hjemmebehandling, det vil sige tabletterne og dråberne, går rigtigt godt. Så her kan det være, at vi henter noget ind. Det ser i hvert fald sådan ud.

- Noget andet er, at de amerikanske læger typisk har et meget stort økonomisk incitament til at behandle. De har tabt mange penge, og du kan regne med, at der nu er udvidede åbningstider og weekendbehandlinger, og at de vil gøre alt for at få startet patienterne op igen, siger Carsten Hellmann.

OPJUSTERER INDTJENINGSFORVENTNINGERNE

Coronaudbruddet vil til gengæld helt sikkert forsinke en række af ALK's kliniske studier, da rekrutteringen af nye patienter blev sat på pause under udbruddet.

Det betyder også, at ALK's omkostninger til studierne bliver lavere i år end oprindeligt estimeret. I maj flagede selskabet, at det drejede sig om 50-100 mio. kr., og det tal er nu endeligt indbygget i prognosen, således at der nu ventes forsknings- og udviklingsomkostninger i år på 500-550 mio. kr. mod tidligere estimeret omkring 600 mio. kr.

Forsinkelserne er dermed en væsentlig forklaring på opjusteringen af forventningerne til driftsresultat, EBITDA, der nu ses lande på 300-350 mio. kr. mod tidligere 200-300 mio. kr.

Desuden er der et par andre ting, som trækker op.

- Vi har et bedre produktmiks - vi sælger flere tabletter - vi har lidt lavere salgs- og markedsføringsomkostninger, idet der eksempelvis ikke er større kongresser, og så har vi hele tiden planlagt, at vi skulle have bruttomarginen op, og at vi skulle være mere effektive, siger Carsten Hellmann.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder