ALK/CEO: Fantastisk at kunne vokse under oprydning

Udgivet den 15-08-2018  |  kl. 08:42  |  

Allergivaccineselskabet ALK-Abéllo har overrasket både sig selv og analytikerne med regnskabet for andet kvartal, der er fremlagt onsdag morgen.

Det var bedre end ventet hele vejen rundt, fortæller administrerende direktør Carsten Hellmann.

- Selv om vi har ryddet kraftigt op, så har vi kunnet vokse samtidig, så det er vi ret tilfredse med. Jeg er meget stolt af det team, der er her, siger han.

Regnskabet bød på en opjustering af selskabets forventninger til 2018. ALK forventer nu en omsætning på 2,8 mia. kr. mod tidligere 2,7 mia. kr. og en driftsindtjening (EBITDA) på omkring 50 mio. kr. Tidligere skulle det gå i nul.

De opjusterede forventninger skyldes ifølge direktøren, at det hele vejen rundt går lidt bedre end ventet.

- Det går efter planen i USA, vores effektiviseringer går bedre, vi får bedre output af vores produktion, og vi vokser bedre på tabletsalget, siger han.

- Lige meget hvordan man ser på det, er det et helt fantastisk resultat. Det er bedre salg, bedre styring af omkostninger, god eksekvering og styring af tiltagene.

Selskabets omsætning var i kvartalet 715 mio. kr. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et resultat på 656 mio. kr.

BEDRE DRIFT END VENTET

Driftsresultatet (EBIT) overgik ligeledes analytikernes forventninger. I kvartalet bød det på et underskud på 37 mio. kr., mens analytikerne regnede med et minus på 82,3 mio. kr.

Det resultat er Carsten Hellmann meget tilfreds med:

- Det er meget bedre end ventet. Når du sammenligner med kvartalet sidste år, var det før produktionsproblemerne, hvor vi først skulle til at starte på at bygge op i USA. Siden har vi taget mange gamle produkter ud, vi har investeret benhårdt i USA og ansat rigtig mange mennesker, og det har vi dækket af, siger han.

I det hele taget er det en direktør, som efter regnskabet har svært ved at pege på hår i suppen. Kvartalet er nemlig gået over al forventning:

- Hele vejen rundt har vi arbejdet os fremad. I Tyskland er vi stadig ramt lidt af de leveringsproblemer, vi havde sidste år, siger han.

- Vi trak også nogle produkter, som vi ikke har kunnet genplacere, så der har vi tabt lidt marked, som vi selvfølgelig skal arbejde på, men det er ikke noget, som forstyrrer det store billede.

ALK annoncerede i december en ny treårig strategi med fokus på at få styrket sin forretning på den anden side af Atlanten og på sigt få gjort det lukrative amerikanske marked til virksomhedens største. Strategien går efter planen, fortæller direktøren.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder