ALK's japanske partner har banet vejen for lancering af allergitablet

Udgivet den 18-04-2018  |  kl. 06:59  |  

ALK-Abellós partner i Japan, Torii Pharmaceutical, har fået banen vejen for en lancering af de to selskabers tabletvaccine mod japansk cedertræsallergi.

Det er sket med indgåelsen af en prisaftale med de japanske myndigheder, der ligeledes har optaget pillen på listen over tilskudsberettigede lægemidler, oplyser ALK i en meddelelse.

Tabletten vil blive markedsført under navnet Cedarcure. I forvejen markedsfører Torii tabletbehandlingen Miticure mod husstøvmideallergi, og Torii har dermed tabletbehandlinger mod Japans to mest almindelige luftvejsallergier, konstaterer ALK i meddelelsen.

Det danske selskab indgik samarbejdet med Torii i 2011 og er berettiget til at modtage procenter, eller såkaldte royalties, af Toriis salg af tabletterne. Og der er tale om en betydeligt potentiale.

- Japan er verdens næststørste marked for allergimedicin efter USA, og det skønnes, at en fjerdedel af den japanske befolkning lider af høfeber, og at cirka 70 pct. heraf specifikt lider af japansk cedertræsallergi, skriver ALK i meddelelsen.

I forvejen markedsfører Torii et dråbeprodukt til behandling af cedertræsallergi, men Cedarcure har ifølge ALK vist bedre effekt og er også mere bekvemt at dosere og opbevare for patienten, ligesom det giver mulighed for at behandle børn.

- Tabletten ventes derfor at blive en vidt udbredt behandlingsmulighed, vurderer ALK i meddelelsen.

Prisaftalen ændrer dog ikke ALK's forventninger til 2018.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder