ALK/Sydbank: Gode muligheder for at nå toppen af prognosen

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 11:17  |  
Arkiv: Foto

ALK-Abellós regnskab viser modstandsdygtighed over for covid-19, og der er gode muligheder for, at selskabet indfrier sin nye opjusterede prognose for indtjeningen - endda godt og vel.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbank.

- Færre forsknings- og udviklingsomkostninger i forhold til samme periode sidste år som følge af covid-19-relaterede forsinkelser af studier samt lavere salgs- og markedsføringsomkostninger som en konsekvens af det lavere aktivitetsniveau bidrager til det bedre end ventede resultat og opjusteringen af EBITDA, skriver Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

- Vi ser gode muligheder for, at ALK kan indfri den øvre ende af selskabets nye EBITDA-prognose, fortsætter han.

ALK venter nu et driftsresultat (EBITDA) på 300-350 mio. kr. mod tidligere ventet 200-300 mio. kr. Midtpunktet af intervallet er ifølge Søren Løntoft Hansen 14 pct. højere, end markedet ventede forud for regnskabet.

Til gengæld ser ALK nu en omsætningsvækst i lokal valuta i den lave ende af den oprindelige prognose, der forudser en fremgang på 8-12 pct.

Årsagen er blandt andet, at coronaudbruddet har forhindret patienterne i at komme til lægen, hvilket har dæmpet salget af de injektionsbaserede allergivacciner - især i USA.

På den længere bane venter Sydbank dog salgsfremgang.

- Vi forventer fortsat, at ALK kan leverer tocifret salgsvækst på bagsiden af covid-19. Hertil kommer udsigterne til en markant forbedring af lønsomheden de kommende år - specielt efter 2020, lyder konklusionen fra Søren Løntoft Hansen, der fortsat anbefaler "køb" af aktien.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder