Aluminiumskæmpe venter underskud men stiger i formarked

Udgivet den 08-07-2020  |  kl. 15:13  |  

USA's største producent af aluminium, Alcoa, var i andet kvartal ramt af lavere priser på aluminium, men selskabets aktie stiger alligevel i det amerikanske formarked efter en bedre end ventet omsætning.

I de foreløbige tal for andet kvartal, som Alcoa onsdag har offentliggjort, ser virksomheden en omsætning mellem 2,10 mia. dollar og 2,18 mia. dollar i kvartalet. Estimater indsamlet af Bloomberg News viser en forventet omsætning på 2,09 mia. dollar blandt analytikerne.

Det får aktien til at stige 5,5 pct. til 11,85 dollar i det amerikanske formarked.

På trods af lav efterspørgsel steg produktionen i selskabets minedrift og raffinering i kvartalet alligevel henholdsvis 5 og 2 pct. i forhold til første kvartal, ligesom at også produktionen af aluminium steg 3 pct. i forhold til kvartalet forinden.

Dette skal ses i lyset af, at første kvartal historisk set er udset til vedligeholdelse, og derfor normalt ligger en smule under i produktion.

Det justerede driftsresultat på EBITDA-niveau før specielle poster forventer Alcoa lander mellem 170-195 mio. dollar mod 455 mio. dollar i samme periode 2019.

Selskabet forventer desuden et underskud i kvartalet på mellem 205 mio. dollar og 190 mio. dollar og et tab per aktie på mellem 1,02 dollar og 1,10 dollar.

Prisen på aluminium er siden faldet i andet kvartal steget en smule, omend den stadig ligger under prisen før coronakrisen, oplyser selskabet.

/ritzau/FINANS

Nikolaj Schou Kesting

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder