Ambu indgår distributionsaftale med Cook Medical i USA

Udgivet den 20-05-2019  |  kl. 06:50  |  

Ambu har indgået en aftale med amerikanske Cook Medical om distribution af Ambus engangs-duodenoskop til brug ved kikkertundersøgelser.

Skopet er ved at blive udviklet af Ambu som et alternativ til genanvendelige duodenoskoper.

Partneraftalen kommer, bare få dage efter at Juan-Jose Gonzalez har sat sig i direktørstolen hos Ambu i stedet for Lars Marcher, der fik en overraskende fyreseddel for halvanden uge siden.

Ambu præsenterede en protype af skopet på en amerikanske konference i weekenden, og arbejder på at få godkendt skopet af den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA.

Produktet ventes lanceret inden udgangen af september 2020.

Vilkårerne i aftalen med Cook Medical fremgår ikke af meddelelsen, som Ambu sendte ud lørdag, og Ambu vil på nuværende tidspunkt ikke offentliggøre yderligere detaljer, oplyser selskabet. Dog fremgår det, at aftalen ikke ventes at få nogen effekt på Ambus langsigtede forventninger til vækst, indtjening og frie pengestrømme frem til september 2020.

Ambu er i kapløb med amerikanske Boston Scientific om at komme først med et engangsskop og et alternativ til genanvendelige duodenoskoper, som den amerikanske lægemiddelstyrelse har advaret om, kan være forbundet med risiko for smittefare med farlige bakterier som følge af mangelfuld rengøring af skoperne. Skoperne bruges til kikkertundersøgelser af indre organer via spiserøret.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder