Ambu-konkurrent får godkendt første engangsduodenoskop i USA

Udgivet den 16-12-2019  |  kl. 06:35  |  
Arkiv: Foto

Den danske medicovirksomhed Ambus amerikanske konkurrent Boston Scientific har fredag fået grønt lys af USA's sundhedsmyndigheder til at markedsføre et nyt engangsduodenoskop.

Det oplyser Boston Scientific i en meddelelse.

Engangsduodenoskopet er godkendt til endoskopiske undersøgelser af galde- og bugspytkirtelsystemerne.

Det er første gang, at sundhedsmyndighederne i USA, Food and Drug Administration (FDA), godkender et engangsduodenoskop, betoner det amerikanske selskab, men netop danske Ambu har også en ansøgning liggende hos FDA om godkendelse af et tilsvarende produkt.

Boston Scientific oplyser, at koncernen venter at lancere sit produkt på markedet i USA i første kvartal af 2020. Ligesom Ambu fremhæver den amerikanske koncern, at engangsproduktet har den fordel, at det i modsætning til brugen af genbrugsduodenoskoper ikke medfører infektionsrisiko, ligesom genbrugsprodukter ofte kræver reparation og sterilisering inden brug.

Tilbage i november, i forbindelse med sit regnskab for fjerde kvartal, oplyste Ambu, at det nu venter at kunne lancere sit konkurrerende engangsduodenoskop i USA i starten af tredje kvartal af kalenderåret 2020 mod førhen inden udgangen af september.

Samtidig indikerede Ambu i november en højere salgspris for sit produkt i intervallet 1400 til 1600 dollar per duodenoskop mod en tidligere melding om omkring 800 dollar.

Boston Scientific har på sin side ladet forstå, at selskabets duodenoskop vil blive prissat i intervallet mellem 2500 og 3000 dollar.

/ritzau/FINANS

Editor Finans

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder