Ambu presset af vægelsindet FDA

Udgivet den 08-11-2019  |  kl. 11:38  |  
Arkiv: Foto

Ambu-aktien ligger fredag formiddag med et fald på 4,2 pct. i 101,60 kr., efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) torsdag aften holdt et komitémøde om duodenoskoper.

Ifølge DNB's Ambu-analytiker, Jesper Ingildsen, var der ikke nogen specifik konklusion til fordel for engangsendoskoper, og det kan have skuffet nogle Ambu-investorer.

- Konklusionen fra mødet kan tolkes begge veje, og nogle kan have håbet på mere specifikke meldinger til fordel for Ambu, siger Jesper Ingildsen til Ritzau Finans.

De amerikanske sundhedsmyndigheder havde inviteret en uafhængig komité til at undersøge, hvordan man kan sænke smittefaren ved duodenoskoper.

Ifølge DNB's Ambu-analytiker kunne man fra sundhedsmyndighedernes side godt se, at der er behov for ændringer, men de kan ikke presse mere på for ændringer her og nu, da det medfører øgede udgifter til hospitalerne.

- Komitéen sagde dog, at det eneste, der kan løse problemet med smittefaren helt, er engangsendoskoper, som Ambu og Boston Scientific er længst fremme med, siger Jesper Ingildsen.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder