Ambu/Nordea: Ser analytikere sænke forventninger efter CEO-skifte

Udgivet den 13-05-2019  |  kl. 09:24  |  
Arkiv: Foto

Nordea var hurtig på aftrækkeren fredag med at sænke anbefalingen af aktien i Ambu til "sælg" fra tidligere "hold" efter medicoselskabets overraskende fyring af selskabets topchef gennem ti år, Lars Marcher.

Banken begrunder beslutningen med forventninger om, at udskiftningen af Marcher til fordel for Juan-José Gonzalez, der blandt andet har en fortid i amerikanske Johnson & Johnson, vil få analytikerkorpset til skrue ned for deres indtjeningsforventninger til selskabet.

- Vi sænker Ambu til "sælg" fra "hold, da vi tror, at konsensusforventningerne vil blive re-baseret med skiftet af CEO, skriver Nordea i et analysenotat.

- Selv om selskabet har fastholdt sine finansielle mål, ser vi risici forbundet med de ventede resultater for 2019/20 og en driftsindtjening (EBIT) i 2021/22 på 26 pct. under konsensusestimaterne, fortsætter banken.

Nordea skriver endvidere, at den ikke regner med, at den nye ledelse vil binde sig til de nuværende konsensusforventninger om en vækst i driftsresultatet på over 220 pct. op til 2021/22.

- Vi advarer om, at usikkerhed kan få aktien til at falde betydeligt under vores DCF-baserede kursmål på 139 kr. de kommende uger, tilføjer Nordea.

Fredag faldt Ambu-aktien 20,4 pct. efter direktørudskiftningen, og mandag ved 9.20-tiden er den faldet yderligere 5,4 pct. til 132,25 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder