Ambu/Sydbank: Medvind af positivt nyt på sundhedskonference i USA

Udgivet den 09-01-2019  |  kl. 10:05  |  

Ambus amerikanske konkurrent Boston Scientific ser positivt på markedet for engangsendoskoper. Og det er et område, som selskabets topchef, Michael Mahoney, venter sig meget af.

Det kom frem på den igangværende JPMorgan Healthcare konference i San Francisco tirsdag.

Boston Scientific er optimistiske og positivt indstillet til markedet for engangsendoskoper. Og der kommer til at ske en masse på netop dette område i fremtiden.

- Selskabet blåstempler efter vores vurdering ... markedet for engangsendoskoper, og udtalelserne bør være positive for Ambu og Ambu-aktien, skriver Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, i en kommentar.

Ifølge Bloomberg News sagde topchefen på konferencen, at han ser en trend i endoskoper til engangsbrug. Boston Scientific er da også i gang med produkter - og selskabet meddelte allerede sidste år, at det er i gang med at investere i produktionen af engangs-duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren. Men det slutter ikke her.

- Vi begynder med det duodenoskoper - men der vil forhåbentligt kommet et nyt produkt og et nyt segment mindst en gang om året inden for skorper. Så må vi se, hvordan det går - om økonomien er med os, sagde Michael Mahoney tirsdag på konferencen.

En aktie i Ambu stiger med 2,5 pct. til 158,60 kr. onsdag morgen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder