Ambu/Sydbank: Særdeles stærkt udlæg på nyt regnskabsår

Udgivet den 27-01-2021  |  kl. 08:57  |  
Arkiv: Foto

Ambus regnskab for første kvartal er et særdeles stærkt udlæg på det skæve regnskabsår 2020/21.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Det er ifølge senioranalytikeren især en meget stærk udvikling i endoskopforretningen Visualisering, der driver den positive overraskelse.

- Fokus på smittefare har ført til mere brug af engangsendoskoper. Det er ikke så overraskende, idet det er en tendens, vi har set i de seneste tre kvartaler, siger Søren Løntoft Hansen.

I dette kvartal er Ambus salg i Visualiseringsdivisionen ifølge analytikeren ekstraordinært positivt påvirket af en ordre til NHS i England, som udgør 40 pct. af væksten på 101 pct. i Visualisering.

- Uanset, om man regner dem med eller som ekstraordinære indtægter, så er toplinjen bedre end ventet, påpeger analytikeren.

Den bedre end ventede omsætning betyder ifølge Søren Løntoft Hansen, at Ambu har haft en meget stærk gearingseffekt, der også medfører, at indtjeningen er bedre end ventet, da driftsomkostningerne også er holdt på et ventet niveau.

Ambu fastholder forventningerne til 2020/21 både for organisk salgsvækst, overskudsgrad og endoskopsalg.

- For Ambus vedkommende kigger man nok ind i et par kvartaler, hvor man sidste år havde en rigtig stærk vækst, især inden for Visualisering. Det kan godt besværliggøre sammenligningsgrundlaget, og man må også formode, at væksten bliver dæmpet, siger han, og fortsætter:

- Det må også være baggrunden for, at man ikke har opjusteret. Det er dog min vurdering, at sandsynligheden for en opjustering er blevet noget større med det udlæg man har gjort i dag, end det modsatte, siger Søren Løntoft Hansen.

Senioranalytikeren ser aktien outperforme det generelle marked.

- Hvor meget, det afhænger også lidt af den kapitaludvidelse man har annonceret, siger han.

Ambu har onsdag morgen annonceret en aktieudvidelse på 1,3 mia. kr., hvilket gøres for at styrke kapitalbasen og give selskabet mere strategisk og driftsmæssig fleksibilitet.

- Det er ikke nogen vanvittig stor placering, og det gøres da selskabet er på vej ind på nye endoskopiområder, siger Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder