Amerikansk børstilsyn undersøger hvidvasksag i Danmark

Udgivet den 12-11-2019  |  kl. 10:10  |  
Arkiv: Foto

Tre efterforskere fra det amerikanske børstilsyn, Securities and Exchange Commission (SEC), har været i Danmark for at efterforske Danske Bank-hvidvasksagen.

Det skriver Berlingske Business.

Tilsynet undersøger angiveligt, om Danske Bank har undladt at holde markedet informeret og dermed brudt vigtige regler for børsnoterede virksomheder.

Efterforskningen centrerer sig ifølge Berlingske Business særligt om to perioder. Dels i foråret 2014 da det internt i banken blev klart, at det var noget galt i den estiske filial, og dels i 2018, da Danske Bank fik viden om omfanget af mistænkelige transaktioner gennem porteføljen af "non-resident-kunder" i den estiske filial.

At et selvstændigt amerikansk børstilsyn efterforsker sagen er ifølge Duncan Levin, partner i advokatfirmaet Tucker Levin, opsigtsvækkende.

- Det her viser, at den amerikanske regering er interesseret i at undersøge Danske Bank-sagen på alle forskellige niveauer, herunder hvilken indflydelse den har haft på de amerikanske markeder, siger Duncan Levin til Berlingske Business.

Interessen for hvidvasksagen rækker dermed langt ud over den undersøgelse af Danske Banks problemer med hvidvask i Estland, som også det amerikanske justitsministerium er i gang med.

Arbejdet med at undersøge de mistænkelige transaktioner fortsætter også internt i Danske Bank, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder