Amerikansk chipkæmpe steg markant i eftermarkedet efter regnskab

Udgivet den 16-02-2024  |  kl. 06:47  |  

Et opløftende regnskab fra den amerikanske chipudstyrsproducent Applied Materials vil efter alt at dømme sende aktien i rekord i fredagens marked.

Regnskabet for andet kvartal af regnskabsåret 2023/24 kom efter amerikansk børslukketid torsdag og fik aktien til at stige med 12 pct. i eftermarkedet. I forvejen var aktien i ordinær handel lukket i rekordkursen 187,66 dollar efter en stigning på 0,8 pct.

Rapporten udmærkede sig særligt ved en opløftende prognose for andet kvartal, hvor Applied Materials venter en omsætning på omkring 6,5 mia. dollar, hvilket var over analytikerestimatet ifølge Bloomberg News på 6,32 mia. dollar.

Eksklusive visse poster ses desuden en indtjening per aktie på 1,79-2,15 dollar for kvartalet, der løber til og med april. Her lå gennemsnitsestimatet fra analytikerne i bunden af intervallet, skriver Bloomberg News.

I første kvartal omsatte Applied Materials i øvrigt for 6,71 mia. dollar mod estimeret 6,48 mia. dollar af analytikerne, og det justerede resultat endte på 2,13 dollar per aktie mod ventet 1,91 dollar.

Meldingerne tegner et positivt billede af udsigterne for aktiviteten i chipindustrien, hvor selskabet leverer til store aktører som Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor Manufacturing og Intel.

Kunderne bygger nye fabrikker for at møde efterspørgslen efter computerchips til alverdens elektronik, herunder elbiler - det forbedrer også mulighederne for de selskaber - som Applied - som leverer chipproduktionsudstyr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯