Amerikansk finansgigant klarede coronakvartal bedre end ventet

Udgivet den 14-07-2020  |  kl. 13:17  |  

Indtjeningen faldt mindre end frygtet hos den amerikanske finanskoncern JPMorgan i årets andet kvartal, som også er det første fulde kvartal, der har været tynget af coronakrisen.

I kvartalet faldt indtjeningen per aktie hos storbanken til 1,38 dollar fra 2,82 dollar i samme periode året før.

Det viser regnskabet fra JPMorgan, der med tirsdagens offentliggørelse har sparket gang i den amerikanske regnskabssæson.

Indtjeningsfaldet er dog mindre, end analytikerne havde forudset. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde analytikerne regnet med et fald til en indtjening på 1,01 dollar per aktie.

Indtægterne udviklede sig også bedre end forventet i årets andet kvartal, hvor JPMorgan kunne fremvise 33,82 mia. dollar på posten for justerede indtægter.

Det er en fremgang på 14 pct., når der sammenlignes med den samme periode af 2019, og samtidig overgår det også analytikernes forventninger om justerede indtægter på 30,57 mia. dollar i kvartalet.

Særligt i marts led de finansielle markeder under store fald som følge af coronapandemien, men i løbet af andet kvartal har markederne rettet sig og flere ledende indeks er igen steget til rekordniveauer de seneste uger. Det har også haft en positiv effekt på JPMorgans investeringsbankforretning i andet kvartal.

JPMorgans aktie stiger 1,4 pct. i det amerikanske formarked efter offentliggørelsen af regnskabet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder