Amerikansk havmølleprojekt tæt på kollaps

Udgivet den 05-01-2017  |  kl. 11:41  |  
Arkiv: Foto

Det amerikansk havmølleprojekt Atlantic City Wind Farm på 24 megawatt ser ud til at være tæt på et kollaps, efter at det ikke lykkedes projektudvikleren, Fishermen's Energy, at finde en aftager til strømmen fra parken inden en deadline ved årsskiftet.

Det amerikanske energiministerium bekræfter over for branchemediet Recharge News, at projektet ikke længere vil være berettiget til en fremtidig finansiering på 40 mio. dollar, og branchekilder hævder over for Recharge, at udvikleren har afskediget hovedparten af sine ansatte.

Atlantic City-projektet var et af de mest fremskredne i pipelinen af amerikanske havmølleprojekter, og at det ikke lykkedes at finde en aftager af strømmen er ifølge Recharge News et tilbageslag for den unge amerikanske havmøllesektor.

Det er ikke mindst en skidt nyhed for Siemens, som stod til at skulle levere møllerne til projektet, som kunne have været selskabets første havmølleleverance til USA.

Pipelinen af projektmuligheder er dog under opbygning, og i december var der rekordstor interesse ved en auktion af projektrettigheder ud for New Yorks kyst. Den vandt norske Statoil, mens danske Dong Energy også har nogle potentielt store havmølleparker i udviklingsfasen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
10:19:02

 
0,00%
 
10:19:02

 
0,02%
 
10:19:02

 
0,00%
 
10:19:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder