Amerikansk hedgefond vil tvinge Bavarian Nordic i knæ

Udgivet den 03-08-2015  |  kl. 06:57  |  
Bavarian Nordic - Produktion

Den amerikanske hedgefond Kerrisdale har indledt et aggressivt angreb mod det danske biotekselskab Bavarian Nordic. Hedgefonden har foretaget shorthandel på aktien og vil nu overbevise alle storaktionærer om at sælge ud og derved tvinge aktiekursen ned.

Det skriver Børsen.

Kerrisdale har kapret 2,7 pct. af den samlede aktiekapital i Bavarian Nordic og vurderer, at aktien skal ned med omkring 70 pct., efter at den de seneste år er steget med 182 pct.

- I de 28 år jeg har arbejdet med det her, har jeg aldrig opnået noget lignende, siger kapitalforvalter Michael Voss fra investeringsforeningen Fundamental Invest, der ejer 1,07 pct. af aktierne i Bavarian Nordic, til Børsen.

- Det svarer til, at de har sat 11 pct. af den formue, de har under forvaltning, i det her short. Det er uhørt. De må være i panik, fordi de er bagefter på den her shortposition. Nu ringer de simpelthen rundt for at få folk til at ændre holdning og sælge ud, tilføjer Michael Voss over for avisen og understreger, at han ikke har i sinde at følge hedgefondens råd om at sælge ud af sine aktier.

Hos Bavarian Nordic er ledelsen klar over, at selskabet er under angreb fra den New York-baserede hedgefond. Finansdirektør Ole Larsen kalder det "naturligt", at investorer forsøger at angribe selskabet, og overvejer at kontakte fonden for en dialog for at forstå dens negative syn på aktien.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  ❯ 

Relaterede nyheder