Amerikanske banker nyder godt af handelsindtægter og børsdebutanter

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 17:31  |  

Onsdag eftermiddag har flere amerikanske storbanker fremlagt tal for sit første kvartal, og regnskaberne var langt hen ad vejen på linje med, hvad markedet forventede. Det vurderer chefstrateg i Nykredit Frederik Engholm.

- Det ligner, hvad vi havde ventet på forhånd. Der er nogle relativt stærke handelsindtægter og indtægter forbundet med rådgivning, for eksempel børsintroduktioner, og generel kapitalmarkedsaktivitet, der trækker op, siger han.

Han fremhæver blandt andet det store antal noteringer af såkaldte Spacs, som er tomme børsskaller.

- Der er et marked, hvor investorer er villige til at købe ind i historier, som de knap nok kender endnu. Det afspejler sig i bankregnskaberne, fortsætter Frederik Engholm.

Et andet vigtigt tema i de amerikanske bankregnskaber er hensættelser. Bankerne hensatte store milliardbeløb i krisens begyndelse, da de frygtede en bølge af tabsgivende lån var undervejs. Men helt så galt gik det altså ikke.

- Der er hensat alt for meget til tab under krisen. Tidligere regnede bankerne med, at krisen ville være markant mere tabsgivende, end den har vist sig at være. Samtidig handler det om konservatisme. Bankerne ville hellere hensætte for meget end for lidt i krisens begyndelse, siger Frederik Engholm.

SAMME RETNING I DANMARK

Han venter, at når de danske bankregnskaber præsenteres over de kommende måneder, vil retningen være den samme.

- Vi vil se samme underliggende historie. Bankerne kommer til at tilbageføre de hensættelser, som de har lavet. Samtidig har der i de danske banker formentlig også være en pæn handelsaktivitet, siger han.

Men selvom de amerikanske banker tilbagefører store beløb, og det pynter på kvartalsregnskaberne, er det blot midlertidigt. Det siger ikke noget om, hvordan det går med den almindelige bankdrift.

- Hvis vi kigger på den almindelige bankforretning, så ser den stadigvæk relativt svag ud, siger Frederik Engholm.

Han anser den store handelsaktivitet, de mange noteringer på børsen og udstedelse af gæld for selskaber som midlertidige faktorer. Men det ændrer ikke ved, at historien om bankerne hurtigt kan få luft under vingerne, mener han.

- Vi har en forventning om, at bankerne er nogle af dem, der vil vinde rigtig meget på, at vi får en normalisering efter corona, siger han.

Udover at en normalisering af økonomien vil medføre renteforhøjelser i USA, er der også et andet karakteristika ved bankerne, som er vigtigt at have for øje.

- Det, der er særligt ved bankerne i forhold til resten af aktiemarkedet, er, at bankerne repræsenterer en bredere eksponering. Bankerne afspejler den bredere økonomi, siger han.

Han fremhæver blandt andet, at det brede aktiemarkedet kun i begrænset omfang er eksponeret mod aktivitetsnedgang inden for hoteller og restauranter, men at bankerne er eksponeret mod netop det, fordi deres kunder er hotel- og restaurationsejere. Men når disse erhverv vender tilbage, kan det derfor også give et løft til bankaktierne, vurderer han.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder