Amerikanske olielagre faldt mere end ventet

Udgivet den 06-12-2018  |  kl. 17:32  |  

De amerikanske lagre af råolie faldt i den forgangne uge mere end ventet. Dermed blev der sat punktum for en længere periode - ti uger i træk - med stigende olielagre i USA.

Det viser en opgørelse fra det amerikanske energiministerium torsdag eftermiddag.

De amerikanske lagre af råolie faldt med 7,32 mio. tønder. Det var en del mere end ventet blandt økonomerne, da de ifølge Bloomberg News havde regnet med et fald på 1,60 mio. tønder.

For lagrene af benzin var der omvendt tale om stigning på 1,70 mio. tønder. Her var der ventet en stigning på 1,07 mio. tønder.

De amerikanske lagre af destillater, som inkluderer fyringsolie, gik desuden op med 3,81 mio. tønder mod en ventet vækst på 1,17 mio. tønder.

Efter offentliggørelsen af det større end ventede lagerfald genvandt prisen på råolie noget af torsdagens tabte, da prisen steg fra omkring 50,55 dollar til 51,16 dollar per tønde.

Olieprisen faldt dog efterfølgende igen tilbage til 50,79 dollar per tønde - eller et minus på 4,0 pct. for torsdagen - da det blev offentliggjort, at Opec ikke vil holde pressemøde torsdag om en ventet beslutning om reduktion af organisationens olieproduktion.

Opec og Rusland, "Opec+" som de tilsammen kaldes, mødes i disse Wien i Østrig for at diskutere en sænkning af produktionen for at skubbe olieprisen, som er faldet mere end 30 pct. fra den seneste top i 76,41 dollar per tønde den 3. oktober.

Det ledende medlem af Opec, Saudi-Arabien, har tidligere torsdag meldt ud, at man ikke ønsker at "chokere markedet", hvilket tolkes i den retning, at produktionsnedskæringen ikke bliver overraskende stor.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  Natural Resources❯  USA❯ 

Relaterede nyheder