AMS får tilstrækkelig opbakning til Osram-køb efter lang kamp

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 19:36  |  

Den østrigske chipproducent AMS har haft succes med at opnå tilstrækkelig opbakning fra aktionærerne i forbindelse med overtagelsen af den tyske lyspæreproducent Osram.

Fredag kan AMS nemlig i en meddelelse fortælle, at Osram-aktionærer med en samlet ejerandel på mere end 55 pct. har takket ja til det seneste købstilbud fra det østrigske selskab.

Selskabet fortæller ikke, præcist hvor stor en del af aktionærerne, der har accepteret tilbuddet inden tilbudsperiodens udløb, men kun at deres samlede ejerandel altså overgå den fastsatte minimumsgrænse på 55 pct.

- Vi er glæde for at meddele, at vi har haft succes med at opnå minimumsgrænsen for accepter med vores bud på Osram, siger Alexander Everke, der er administrerende direktør hos AMS, i meddelelsen.

Fordi AMS har fået tilstrækkelig opbakning, skydes en ny tilbudsperiode i gang i næste uge.

Den gør det muligt for Osrams aktionærer at takke ja til tilbuddet, hvis de ønsker det og ikke har gjort det i første runde. Den nye periode løber fra den 11. december til den 24. december.

AMS har de seneste måneder kæmpet en lang kamp for at sikre sig kontrollen med Osram, og selskabet har flere gange løftet buddet.

Købstilbuddet, der lyder 41 euro per Osram-aktie - er det tredje af slagsen fra AMS, der tidligere ikke har haft succes med at samle den nødvendige opbakning fra aktionærerne.

Det fik den østrigske elektronikkoncern til at løsne betingelserne for at gennemføre et nyt aktiebud, således at AMS ville gennemføre købet af aktier, hvis blot selskabet sikrede sig 55 pct. af aktierne - altså den grænse, som blev nået fredag.

I en tidligere runde nåede AMS kun opbakning fra 51,6 pct. af aktionærerne, og det levede derfor ikke op til kravet om at nå tærsklen på 62,5 pct.

Tidligere har AMS også blokeret for et konkurrerende bud fra kapitalfondene Bain Capital og Advent International ved at sikre sig en aktiepost på 19,9 pct. i Osram .

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯