Analytiker: ISS' forventninger er værre end frygtet i mudret regnskab

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 10:06  |  
ISS - Rengøring

Der tegner sig et uklart billede af ISS' underliggende forretning, efter at servicekoncernen onsdag aflagde regnskab for første halvår af 2020, hvor ISS nu venter en negativ organisk vækst for 2020.

Sådan lyder vurderingen fra Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank.

- Vi ser en forventning til den organiske vækst i 2020, der i bedste tilfælde lander på minus 6 til minus 8 pct. Det er værre end frygtet. Især på indtjeningen lander de væsentligt lavere, end markedet havde ventet. Selv før engangseffekter er de nye forventninger væsentligt lavere, lyder det fra Per Fogh.

Han kalder overordnet halvårsregnskabet for mudret, da tallene bliver holdt oppe af en kæmpekontrakt, som ISS har indgået med Deutsche Telekom.

- Hvis man sammenligner første halvår med samme periode sidste år, så bliver det lidt mudret. Deutsche Telekom-kontrakten er med i andet kvartal i år, men ikke andet kvartal sidste år.

- Det vil sige at omsætningen er kunstigt høj i forhold til sidste år, så den effekt, den tabte indtjening har i forhold til omsætning, har været undervurderet af markedet i forhold til ISS forventninger, siger Per Fogh.

Det er derfor også noget af det, analytikeren håber at få svar på ved telekonferencen.

- Den underliggende indtjening i ISS - hvad er den, og hvad skal den være fremadrettet? Nu har vi fået at vide, at 2020 indtjeningsmæssigt næsten er et nulår før de her engangseffekter, som de ellers har brugt som undskyldning for, at indtjeningen skulle være dårlig i år. Så man står tilbage med spørgsmålet om, hvad man så kan forvente sig fremadrettet, siger Per Fogh, der kalder det "et stort spørgsmålstegn".

Noget er der dog godt for ISS i første halvår. Koncernens sats på store nøglekunder har vist sig modstandsdygtig over for corona og er faktisk vokset 2,2 pct. Der er dog malurt i bægret, mener Per Fogh.

- Det er positivt, at de strategiske tiltag har gjort dem mere modstandsdygtige. Men det er altså problematisk, at indtjeningen ikke følger med.

Han mener derfor, at den nye topchef, Jacob Aarup-Andersen, der tager over efter nuværende direktør Jeff Gravenhorst 1. september, har en opgave foran sig med at genoprette tilliden til, at ISS igen kan tjene penge.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder