Analytikere: Fusion mellem Nykredit og RealDanmark et perfect match

Udgivet den 07-08-1996  |  kl. 13:36  |  

København--17. august--NetPosten--Analytikerne er enige om, at en fusion mellem Nykredit og RealDanmark vil kunne medføre store rationaliseringsgevinster.

Nykredits pengetank bugner, og selskabet er på jagt efter en opkøbskandidat i banksektoren for at øge sin indtjening og egenkapitalforrentning, men det bliver ikke let. Adgangen til kunderne er bekostelig, da den enten skal komme organisk ved en øget markedsføring af sin egen IT-bank, Nykredit Bank, eller også må væksten ske ved opkøb. På baggrund af de seneste års gode driftsresultater i bankerne, samt stemmeretsbegrænsninger i de fleste opkøbskandidater, må Nykredit være indstillet på at betale en væsentlig overpris for adgangen til kundebasen.

Og analytikere vurderer over for NetPosten, at den perfekte partner ville være RealDanmark

- Jeg mener, at en sådan fusion vil give meget store rationaliseringsgevinster indenfor realkreditområdet. Den vil dog ikke løse Nykredits problem omkring den faldende markedsandel. BG Bank distribuerer i forvejen et fuldt sortiment af realkreditprodukter, men BGbank kan tilføre Nykredit et fuldt banksortiment, siger en analytiker.

En sådan fusion kræver en godkendelse at myndighederne, da et fusioneret selskab vil dække over 50 pct. af markedet for realkredit, påpeger analytikeren.

Samtidig ses store rationaliseringsgevinster på ejendomsområdet, hvor Nykredit ejer ejendomsmæglerkæderne Nybolig, Scheel & Orloff og EjendomsRingen. Realkredit Danmark ejer Home og samarbejder med den frie ejendomsmæglerkæde Realgruppen.

Der er imidlertid flere faktorer, der skal på plads, før en sådan funktion kan finde sted. Først og fremmest omkring ejerstrukturen. RealDanmark er et børsnoteret selskab, hvorimod Nykredit er ejet af medlemmerne. En fusion kunne være en genvej til en børsnotering for Nykredit; men dette kræver en ændring af selskabsformen og strukturen i Nykredit.

Som medlems-ejet virksomhed har Nykredit ikke de samme krav til indtjening og information som et børsnoteret selskab. Det kan i visse tilfælde være en fordel. Det er derfor selskabets eget ambitionsniveau, der afgør strategien.

Banksektoren bliver i dag handlet op. RealDanmark handledes ved 14-tiden 12 kr. højere i kurs 248, en stigning på 5,1 pct. Sydbank, hvor Nykredit har en strategisk aktiepost på 11 pct., bliver handlet op med 8 kr. til kurs 303, og Jyske Bank, der har en kraftig stemmeretsbegrænsning handledes 5 point op i kurs 156.

For den investor, der kan forudsige Nykredits kommende strategi, kan der godt være en pæn gevinst at hente.

Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder