A.P. Møller - Mærsk A/S indleder spaltning og separat børsnotering af Maersk Drilling Holding A/S

Udgivet den 21-02-2019  |  kl. 07:52  |  

SELSKABSMEDDELELSE

A.P. Møller - Mærsk A/S indleder spaltning og separat børsnotering af Maersk Drilling Holding A/S

I forlængelse af meddelelsen den 17. august 2018 har bestyrelsen i A.P. Møller - Mærsk A/S (APMM) besluttet at indlede udskillelsen af APMMs borerig-aktiviteter ved en spaltning af APMM. Aktierne i Maersk Drilling Holding A/S (Maersk Drilling), og dets datterselskaber samt visse andre aktiver og forpligtelser indskydes i et nyt selskab med det juridiske navn "The Drilling Company of 1972 A/S" (Maersk Drilling Listco) hvis aktier optages til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen A/S (Nasdaq Copenhagen).

Efter den forventede underskrivelse og offentliggørelse af de lovpligtige spaltningsdokumenter den 4. marts 2019 påtænker bestyrelsen i APMM at foreslå spaltningen godkendt af aktionærerne på APMMs generalforsamling den 2. april 2019. Under forudsætning af en sådan godkendelse bliver aktierne i Maersk Drilling Listco fordelt til APMMs aktionærer, som ud over deres aktiebeholdning i APMM også bliver aktionærer i Maersk Drilling Listco. Den forventede første handelsdag for aktierne i Maersk Drilling Listco på Nasdaq Copenhagen er den 4. april 2019.

APMM bestyrelsen har til hensigt at foreslå en struktur med én aktieklasse for Maersk Drilling Listco, hvor aktierne i Maersk Drilling Listco fordeles til APMM aktionærerne på pro-rata basis baseret på den nominelle værdi af aktierne i APMM. Aktionærerne modtager én aktie i Maersk Drilling Listco pr. APMM aktie à nominelt kr. 500 og to aktier i Maersk Drilling Listco pr. APMM aktie à nominelt kr. 1.000. Spaltningen og fordelingen af Maersk Drilling Listco aktier er skattefri i dansk skattemæssig henseende.

A.P. Møller Holding A/S, som ejer ca. 41,5 % af aktierne i APMM, har forpligtet sig til ikke at afhænde sin aktiebeholdning i Maersk Drilling Listco i 360-dage, med forbehold for visse sædvanlige undtagelser.

Direktionen i Maersk Drilling består af CEO Jørn Madsen og CFO Jesper Ridder Olsen, som også vil fungere som direktion i det fremtidige børsnoterede selskab. Bestyrelsen i Maersk Drilling består af formand, Claus V. Hemmingsen, næstformand, Robert M. Uggla, Kathleen McAllister, Robert Routs, Martin N. Larsen og Mads D. Winther. Bestyrelsen, med undtagelse af Mads D. Winther, foreslås som bestyrelsesmedlemmer i det fremtidige børsnoterede selskab. To medarbejderrepræsentanter forventes valgt i marts 2019 for en periode på fire år og forventes at blive medlemmer af bestyrelsen efter spaltningens gennemførelse.

Forventet tidsplan for væsentlige begivenheder  Dato
Offentliggørelse af lovpligtige spaltningsdokumenter 4. marts 2019
Indkaldelse til APMM generalforsamling 4. marts 2019
APMM generalforsamling 2. april 2019
Officiel notering af aktier i Maersk Drilling Listco på
Nasdaq Copenhagen og første handelsdag
4. april 2019

Yderligere detaljer om spaltningen af APMM og den separate børsnotering af Maersk Drilling vil være tilgængelig på APMMs hjemmeside, www.maersk.com, når de lovpligtige spaltningsdokumenter er blevet offentliggjort (forventet 4. marts 2019).

København, 21. februar 2019

Kontaktpersoner:
Head of Investor Relations, Stig Frederiksen, tlf. +45 3363 3106
Head of Communication (Energy division), Louise Münter, tlf. +45 3363 1912

Side 1 af 2

Vigtig meddelelse
Denne meddelelse udgør ikke et prospekt og intet heri udgør et tilbud om at sælge aktier i A.P. Møller - Mærsk, Maersk Drilling Holding A/S eller Maersk Drilling. Denne meddelelse er ikke, direkte eller indirekte, beregnet til distribution til eller offentliggørelse i eller til en sådan jurisdiktion, hvor offentliggørelse eller distribution ville være uretmæssig. Denne meddelelse er ikke et tilbud om at sælge eller en opfordring til at tilbyde at købe værdipapirer udstedt af A.P. Møller - Mærsk, Maersk Drilling Holding A/S eller Maersk Drilling. Denne meddelelse eller nogen del heraf eller distributionen eller kommunikationen heraf skal ikke danne grundlag for eller blive tillagt vægt i forbindelse med nogen kontrakt, forpligtelse eller beslutning om investering relateret hertil. 

Forhold behandlet i denne meddelelse kan udgøre fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn er udsagn, der ikke er historiske, og som kan blive identificeret ved ord som "mener", "forudser", "forventer", "har til hensigt", "skønner", "vil", "kan måske", "fortsætte", "burde" og lignende udtryk. De fremadrettede udsagn i denne meddelelse er baseret på forskellige antagelser, hvoraf mange er baseret på yderligere antagelser. Selvom disse antagelser var rimelige på tidspunktet, hvor de blev foretaget, så er disse antagelser i sagens natur forbundet med betydelige kendte og ukendte risici, usikkerheder, uforudsete hændelser og andre væsentlige forhold, som er svære eller umulige at forudsige og er uden for kontrol. Sådanne risici, usikkerheder, uforudsete hændelser og andre væsentlige forhold kan bevirke, at de faktiske begivenheder afviger væsentligt fra forventningerne, der er udtrykt eller hentydet til i denne meddelelse ved sådanne fremadrettede udsagn. Oplysningerne, synspunkter og fremadrettede udsagn indeholdt i denne meddelelse er kun gældende pr. datoen for denne meddelelses offentliggørelse og kan ændres uden varsel.

 

 

                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Side 2 af 2

Vedhæftet fil

Selskabsmeddelelse - Spaltning og separat børsnotering af MDHAS

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Unibrew bragede i vejret i fladt marked
17:42 Trifork-aktionærer vedtager mindre navneændring
17:16 Stoltenberg: Nato enes om at sende mere luftværn til Ukraine
17:06 Unibrew lægger knap 4 mia. kr. til markedsværdi efter største stigning i 15 år
17:04 Fredagens obligationer: Bekymring og rentefaldt vendt til lettelse og rentestigninger
17:03 Fredagens aktier: Unibrew i hovedrollen med største stigning i 15 år efter opjustering
16:42 Amerikansk Widex-chef kan godt se sig i VA igen - men ingen beslutning truffet
16:34 ECB-medlem: Europa kan trykke på renteknappen før USA men forskellen vil kunne mærkes
16:23 American Express tiltrækker kvalitetskunder og slår forventninger i første kvartal
15:57 Ørsted indgår endelig aftale med partner om køb af resten af amerikansk vindprojekt
15:46 USA/åbning: Netflix falder tungt i blandet amerikansk aktiestart
14:18 USA/tendens: Futures retter sig efter store fald tidligt fredag - Netflix i fokus
13:05 Procter & Gamble tjente mere end ventet men skuffer med salget
13:03 Valuta: Usikkerhed styrker schweizerfranc - og yoyo i euro-dollar
12:20 Europa/aktier: Unibrew og L'Oreal til tops i konfliktfyldt aktiemarked
11:56 Obligationer/middag: Bekymringer for situationen i Mellemøsten bag beskedent rentefald
11:44 Aktier/middag: Unibrew i vejret og positiv afsmitning på Carlsberg i negativt aktiemarked
11:37 Unibrew ser fortsat flad volumenvækst trods god start på året
10:25 Unibrew er foran planen: Produktionen i nytilkøbte bryggerier er kommet op i gear
09:45 Iransk embedsmand efter muligt angreb: Ingen planer om gengældelse