Apple forsvarede mandag sværvægtstitlen mod Microsoft

Udgivet den 27-11-2018  |  kl. 06:35  |  

Microsoft og Apple var i løbet af mandagen i tæt kapløb om at være verdens mest værdifulde børsnoterede selskab, og de to sværvægtere nåede at bytte plads flere gange. Til sidst kunne Apple dog løfte armene og lade sig krone børsmarkedets sværvægtskonge - endnu en dag.

Microsofts aktie steg mandag med 3,3 pct. til 106,47 dollar, og det betød, at selskabets markedsværdi endte på næsten 823 mia. dollar.

Mens Microsoft oplevede at være i grønt hele dagen, så faldt Apples aktie indledningsvist med 1,2 pct., og det var på det tidspunkt, at æblekoncernen mistede den øverste plads på ranglisten. Stemningen omkring Apple vendte dog rundt, efterhånden som markedet blev mere og mere positivt, og detaileksponerede selskaber vandt frem, og Apple sluttede mandagen med et plus på 1,4 pct. og en markedsværdi på knap 829 mia. dollar.

Apple var tidligere på året det første selskab i verden til at passerer 1000 mia. dollar, 1 billion dollar, i markedsværdi. Siden hen nåede Amazon også kortvarigt over det niveau, men begge er faldet tilbage siden toppen på aktiemarkedet i september, da investorerne er skuffede over salgsprognoserne begge steder, og da Apple tilsyneladende ikke har stor succes med sine tre nyeste iphone-modeller, som blev lanceret for cirka en måned siden.

Microsoft er også gået tilbage i perioden, men med mindre end det halve af de to andre giganter i toppen af S&P 500. At Microsoft har klaret sig bedre forklares med selskabets eksponering mod erhvervslivet snarere end forbrugerne. Investorerne vædder på, at Microsofts satsninger på cloud-forretning og på software stadig vil være efterspurgte i virksomhederne. Microsofts indtægter på området, hvor Office 365 og Azure er de store produkter, voksede i seneste regnskabsår med 56 pct. til 23 mia. dollar.

- Microsoft ses af mange investorer som et sted at parkere pengene, mens vi går igennem denne fingerkrampende periode. De højtflyvende forbrugerdrevne navne bliver taget om i baglokalet, sagde Daniel Ives, analytiker hos Wedbush, til Bloomberg News sidste uge.

Microsofts aktie er gennem 2018 steget med knap 25 pct. Apples aktie er i samme periode blot gået frem med 3,2 pct.

Amazon er USA's tredjemest værdifulde selskab. Koncernen fejrede de to store shoppingdage, black friday og cyber mandag, med et kurshop mandag på 5,3 pct. Internethandlerens markedsværdi er på 773 mia. dollar. Aktien er steget med 35 pct. i 2018.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder