Apple: Nedjusterer salgsprognosen på grund af virusudbruddet

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 06:34  |  

Apple har mandag aften nedjusteret sine forventninger til omsætningen i det igangværende martskvartal.

Æblekoncernen venter ikke længere at kunne nå det salgsmål, som blev lagt frem i forbindelse med regnskabet for julekvartalet, fordi virusudbruddet i Hubei-provinsen i Kina påvirker både produktionen i landet og efterspørgslen på det kinesiske marked.

Det fremgår af en meddelelse fra Apple, som oplyser, at salgsmålet for selskabets andet kvartal - på 63 til 67 mia. dollar - var sat på baggrund af den viden om det lange kinesiske nytår, man dengang havde, og altså før virusudbruddet reelle omfang kom frem.

- Arbejdet begynder at blive genoptaget rundt om i landet, men vi oplever en langsommere tilbagevenden til normale betingelser, end vi havde forudset, skriver koncernen i sin meddelelse.

Udviklingen i Kina rammer Apple tofold. For det første vil den globale forsyning af iPhone-telefoner være udsat for begrænsninger. Den verdenskendte smartphone samles i sin helhed i Kina, og selv om underleverandørerne ikke er lokaliseret i netop Hubei, så er produktionen hæmmet af virusudbruddets effekter.

- Denne mangel på iPhones vil midlertidigt påvirke indtægterne på verdensplan.

Den anden forklaring på de sænkede forventninger er, at efterspørgslen på det kinesiske marked er påvirket af virusudbruddet, da alle Apples egne forretninger og mange af samarbejdspartnernes butikker har været lukkede. Forretninger har desuden haft kortere åbningstider og med færre kunder.

Til gengæld er der ikke udfordringer med kundernes købelyst uden for Kina, og Apple fremhæver at "denne forstyrrelse af vores forretning er midlertidig".

- Uden for Kina har kundeefterspørgslen på tværs af vore produkter været stærk og på linje med vore forventninger.

I slutningen af januar, da Apple satte analytikernes forventninger til salget i juleperioden til vægs, overraskede koncernen også med sit bud på den igangværende periode. Analytikerne havde nemlig kun sat næsen op efter en omsætning på 62,33 mia. dollar i Apples andet kvartal.

Apple sætter ikke tal på sine nye forventninger til omsætningen. På Wall Street venter analytikerne imidlertid et salg på 65,23 mia. dollar, ifølge Bloomberg News, så der er udsigt til, at konsensus skal sætte en del ned efter mandagens melding. Til under 63 mia. dollar, der var bunden af det hidtidige forventningsinterval.

I forvejen havde Apple signaleret et bredt salgsinterval på grund af coronavirusset, men altså ikke tilstrækkeligt.

- Som man kan se af intervallet forventes et niveau af udfordringer der. Ellers ville vi ikke have et interval på 4 mia. dollar, sagde topchef i Apple, Tim Cook, tilbage i januar, ifølge CNBC.

Det er anden gang på to år, at Apple nedjusterer forventningerne. Det samme skete nemlig også i sidste finansår, da efterspørgslen på de dengang nye iPhone 10-modeller svigtede - især i Kina. Sidste års profit warning var den første i 15 år.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder