Arkil/CEO: Danske aktiviteter skal bidrage mere til indtjeningen

Udgivet den 27-03-2019  |  kl. 12:58  |  
Arkiv: Foto

Entreprenørkoncernen Arkil skal efter et afdæmpet 2018 hente en større del af sin indtjening på det danske hjemmemarked, hvor aktivitetsniveauet ellers i bedste fald ventes at udvikle sig fladt.

- Vores forventning er, at vi nu kigger ind i en relativt flad eller let vigende udvikling målt på den økonomiske aktivitet, og på anlægsområdet må vi forvente, at det slår igennem i og med, at der i hvert fald ikke er væsentlige infrastrukturinvesteringer i det kommende år. Samtidig er der måske tegn på et fald i byggeaktiviteten, siger administrerende direktør Jesper Arkil til Ritzau Finans.

Alligevel er han fortrøstningsfuld i forhold til, at indtjeningen i Danmark bliver noget bedre i år end i 2018, hvor driftsresultatet drattede til 26,2 mio. kr. fra 100 mio. kr.

Årsagen er, at vintervejret drillede i marts sidste år.

- Vi havde en ret skidt start på 2018. Det handlede dels om vejrliget, men også det miks af opgaver vi udførte. Vi nedjusterede også forventningerne midt på året på grund af et svagt forår, men vi håber og tror på, at vi kommer lidt bedre i gang Danmark i år, siger Jesper Arkil.

Til gengæld regner han ikke med, at de udenlandske aktiviteter i Tyskland og Irland vil skæppe lige så godt i kassen som i 2018, hvor driftsindtjeningen steg til 89,5 mio. kr. fra 51,5 mio. kr.

- Vi tror egentlig, at vi går ind i et relativt stærkt 2019, dog med det forbehold at vi også godt kan se, at udlandet havde et rigtigt godt 2018, og det kan vi ikke forudsætte fortsætter. Der er lidt penduler og blandede bolsjer i vores branche, konstaterer Jesper Arkil.

Samlet ventes de udenlandske aktiviteter i år at være præget af et let faldende aktivitetsniveau og et noget lavere resultatniveau.

På koncernniveau venter Arkil et resultat før skat på 90-120 mio. kr. - på linje med 2018, der endte med et overskud før skat på 111 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder