Asien: Amerikanske rentefald giver plus til kinesiske teknologiaktier

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 06:32  |  

Der er onsdag fremgang på flere af de asiatiske markeder, hvor navnlig de kinesiske børser - drevet frem af teknologivirksomhederne - kan notere sig for de største plusser.

Det sker på trods af tirsdagens tal for prisudviklingen i USA, der viste højere end ventet inflation. De amerikanske kerneforbrugerpriser steg 1,6 pct. i marts i forhold et år forinden, mens analytikerne havde ventet en stigning på 1,5 pct.

Alligevel faldt renten på den tiårige amerikanske statsobligation, og det var med til at sende navnlig de kinesiske vækstaktier i vejret.

- En stor mængde vækst og inflation er allerede priset ind i markedet. Det er næsten som om, at man skal overgå de forventninger, før der kommer en reaktion fra markedet, siger Emily Rowland, chefstrateg hos John Hancock Investment Management, til Bloomberg News.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en fremgang på henholdsvis 0,2 og 0,3 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 1,2 pct.

Det australske ASX-200-indeks stiger 0,5 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 0,5 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,2 pct.

De japanske markeder halter dog lidt efter de øvrige, da frygten for yderligere smitte med covid-19 i landet har fået fat i investorerne.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,5 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,5
Topix -0,4
Hongkongs Hang Seng +1,2
China Shanghai Composite +0,2
China CSI 300 +0,3
Taiwan Taiex -0,5
Sydkoreas Kospi +0,2
Indiens BSE Sensex +1,4
Sydney ASX 200 +0,5

Indeksværdi klokken 06.20.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder