Asien: Generel positiv stemning trods Wall Street-fald

Udgivet den 07-02-2023  |  kl. 06:41  |  

De asiatiske investorer distancerer sig fra Wall Street tirsdag morgen, hvor en positiv bølge skylder over de asiatiske markeder, trods kurfald i de amerikanske aktier og skuffende regnskaber efter amerikansk børstid.

- Markedet ser på en blanding af positive og negative faktorer, noterer Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

Investorer er dog tilbageholdende op til, at den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, skal tale i Economic Club of Washington senere på dagen.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,4 pct.

De amerikanske futures holder sig samtidig i positivt territorium. De amerikanske futures indikerer kursstigninger i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,1-0,2 pct., når handlen i New York åbner tirsdag eftermiddag.

Investorerne i Tokyo holder sig i baggrunden primært på grund af en mindre styrkelse af japanske yen over for dollar over det seneste døgn.

Det rammer de japanske eksportørers indtjening og presser aktiekurserne.

Nikkei 225-indekset viger 0,1 pct., mens Topix-indekset øger 0,2 pct.

I Kina er der mindre positive tendenser. Shanghai Composite øger 0,1 pct., og CSI 300 stiger 0,2 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks lægger fra med 0,7 pct.

I Sydney går markedet mod strømmen, efter at den australske centralbank, Reserve Bank of Australia, har forhøjet kontantrenten med 25 basispoint til 3,35 pct.

Forhøjelsen var i vid udstrækning ventet, men i den medfølgende kommentar lagde centralbankchef Philip Lowe ikke skjul på, at det er yderligere forhøjelser i støbeskeen.

- Bestyrelsen forventer, at yderligere renteforhøjelser vil være nødvendigt i de kommende måneder for at sikre, at inflationen vender tilbage til målsætningen, skriver han i den medfølgende erklæring.

Kommentaren sendte ASX-indekset ned til et tab på 0,5 pct. ved australsk lukketid.

På de andre asiatiske børser ligger børsen i Taipei, Taiwan med et plus på 0,1 pct., og i Seoul er Kospi-indekset positivt med 0,5 pct., mens Singapores Straits Times-indeks falder 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,1
Topix +0,2
Hongkongs Hang Seng +0,7
China Shanghai Composite +0,2
China CSI 300 +0,1
Taiwan Taiex +0,1
Sydkoreas Kospi +0,5
Indiens BSE Sensex -0,1
Singapores STI -0,3
Sydney ASX 200 -0,5

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯