Asien: Globalt rekordniveau smitter kun lidt af i Asien

Udgivet den 16-01-2020  |  kl. 06:51  |  

De asiatiske aktier ligger igen blandet torsdag morgen, hvor de kinesiske børser bakker en anelse trods rekordniveau for de globale aktieindeks i kølvandet af underskrivelsen af den amerikansk-kinesiske fase 1-handelsaftale.

- Selv om markedet ser ud til at tage aftalen som et signal til øget risiko, bør man nok være opmærksom på, at nyheder om handel, især amerikansk/kinesisk handel, vil være et konstant emne i 2020, siger markedsstrateg Hannah Anderson fra JP Morgan Asset Management i Hongkong til Reuters.

Underskrivelse af den første delaftale sender MSCI's bredeste indeks over de globale aktier op til rekordniveau, mens indekset for Asien og Stillehavsaktier uden for Japan øger 0,2 pct.

I Tokyo bliver de store eksportselskaber belønnet med begrænsede stigninger. Nikkei 225-indekset stiger 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks samtidig viger 0,2 pct.

De kinesiske aktier er generelt negative. Aftalen med USA efterlader store ubesvarede spørgsmål som det amerikanske eksportforbud til flere kinesiske virksomheder og den øgede kontrol med kinesiske investeringer i udlandet samt kinesiske forpligtelser over for behandling af udenlandske virksomheder inden for Kinas grænser.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset falder begge 0,3 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong har fået vendt et indledende drop på 0,1 pct. til en stigning i samme størrelsesorden.

Blandt de mindre børser er der generelt tale om stigninger.

Der er en stigning i Kospi-indekset i Seoul på 0,5 pct., og Singapores Strait Times-indeks øger 0,3 pct. Samtidig lukker Sydneys ASX-indeks i et plus på 0,7 pct., mens Taiwans børs' hovedindeks - Taiex-indekset - lukker med et minus på 0,3 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med stigninger på 0,1-0,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,1
Topix -0,2
Hongkongs Hang Seng +0,1
China Shanghai Composite -0,3
China CSI 300 -0,3
Taiwan Taiex -0,3
Sydkoreas Kospi +0,5
Indiens BSE Sensex +0,2
Singapores STI +0,3
Sydney ASX 200 +0,7

Indeksværdi klokken 5.40.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder