Asien: Ingen entydig retning i Tokyos fravær

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktier uden for Japan ligger under for bekymringer over de øgede spændinger mellem USA og Kina, selv om tegn på en bedring i den industrielle aktivitet i verdens næststørste økonomi begrænser tabene.

Markedet i Tokyo og Singapore er lukket mandag.

Forsigtigheden er indtrådt, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har forbudt WeChat, der ejes af den kinesiske tech-gigant Tencent, og Tiktok, og sideløbende annoncerede sanktioner mod 11 specifikke embedsmænd fra Kina og Hongkong foruden anbefalede det amerikanske finanstilsyn, at oversøiske virksomheder, der er noteret på amerikanske børser, bliver underkastet amerikansk offentlige revidering fra 2022.

- Det store spørgsmål på markedet er, om det bringer handelssamtalerne mellem USA og Kina den 15. august i fare, og markederne vil være på udkig efter en kinesisk gengældelse, siger markedschef Tapas Strickland fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan svinger tæt om nul, mens de amerikanske futures er tvetydige med stigninger i de store Wall Street-indeksfutures på 0,1-0,2 pt., mens Nasdaq-futuren falder 0,1 pct. på kursfald på 0,4-0,5 pct.

De kinesiske aktiemarkeder er blandede. I Hongkong trækker Hang Seng-indekset ned med 0,4 pct., Shanghai Composite stiger modsat 0,4 pct., mens CSI 300 viger 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 Lukket
Topix Lukket
Hongkongs Hang Seng -0,4
China Shanghai Composite +0,4
China CSI 300 -0,1
Taiwan Taiex +0,5
Sydkoreas Kospi +1,2
Indiens BSE Sensex +0,5
Singapores STI Lukket
Sydney ASX 200 +1,5

Indeksværdi klokken 5.35.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder