Asien: Investorer ånder lettet op efter kinesisk optimisme

Udgivet den 07-09-2015  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske investorer ånder lettet op mandag morgen.

Stigninger på de kinesiske børser efter fire dages lukning lægger en dæmpet på nervøsiteten, men volatiliteten er forsat til stede lige under overfladen, mens handlerne holder skarpt øje med ethvert tilløb til opblussen af uro.

- Den første reaktion på den kinesiske åben er lettelse. Om det holder eller ej står hen i det uvisse. Men der skal holdes øje med kommentarer fra officielt hold, siger analytiker Yuji Saito fra Credit Agricole i Tokyo til Bloomberg News.

På weekendens G20 møde sange den kinesiske centralbankchef Zhou Xiaochuan, at kursfaldene i de kinesiske aktier er tæt på at være ovre, og påpegede effekten af interventionen fra statslig side, som har forhindret systemiske risici og stoppet et frit fald.

Zhou Xiaochuan indrømmede dog, at de kinesiske aktiemarkeder har været udsat for en oppustet boble, samt at boblen er bristet.

På det kinesiske fastland startede såvel Shanghai Composite som CSI 300 indekset med pæne stigninger, men optimismen er aftaget en del i formiddagens løb, og ved frokosttid lokal tid, er der et plus på henholdsvis 0,9 pct. og 0,3 pct. tilbage.

Også Hongkong har været udsat for lidt af en tur i rutsjebanen i formiddagshandlen. Hang Seng-indekset ligger ved lokal middagstid med et minus på 0,1 pct.

I Tokyo er der lidt mere skepsis over for de kinesiske meldinger. Nikkei-indekset falder 0,4 pct., mens Topix-indekset dropper 0,6 pct.

Fredag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på 0,9 pct. i Asien.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,4
Topix -0,6
Hongkongs Hang Seng -0,1
China Shanghai Composite +0,9
China CSI 300 +0,3
Taiwan Taiex -0,1
Sydkoreas Kospi +0,1
Indiens BSE Sensex N/A
Singapores STI -0,5
Sydney ASX 200 -0,5

Indeksværdi kl. 05.45

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Asien❯  lukning❯  Aktier❯  Børsindblik❯ 

Relaterede nyheder