Asien: Markante stigninger efter rolig nat i kinesiske storbyer

Udgivet den 29-11-2022  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder uden for Japan ligger med generelle stigninger tirsdag morgen, efter en rolig nat i de kinesiske storbyer med Shanghai i centrum.

Dermed er endnu en nat med protester undgået, efter en weekend med store uroligheder over hele landet, som gav næring til usikkerhed i verdens andenstørste økonomi.

Markederne er dog stadig præget af en vis nervøsitet for, at det stigende net af restriktioner i Kina vil føre til mere offentlig uro og yderligere underminering af væksten.

- Selvom totale nedlukninger i Shanghai-stil kan undgås, kan delvise nedlukninger i et stigende antal byer vise sig mere kostbare end fuldstændige nedlukninger i blot et par byer, skriver analytikere fra Nomura i et notat ifølge AFP.

MSCI's indeks for Asien og Stillehavsområdet uden for Japan stiger 0,7 pct.

Det amerikanske futuremarked indikerer samtidig en positiv start på tirsdagens handel i New York med stigninger på 0,2-0,4 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks.

I Tokyo læner markedsdeltagerne op ad de amerikanske kursfald mandag.

- Japanske aktier viger, efter at det amerikanske marked faldt, skriver markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

Nikkei 225-indekset falder 0,6 pct., og Topix-indekset viger 0,7 pct.

De øvrige asiatiske markeder viser anderledes positive tendenser.

Stigningerne er anført af Hongkong og Shanghai, hvor også de trængte ejendomsudviklere nyder godt af en tiltrængt stigning på baggrund af nye tiltag til at lette finansieringsrestriktionerne for den problemramte branche.

Shanghai Composite stiger 2,2 pct., og CSI 300 øger 3,0 pct. Samtidig lægger Hang Seng-indekset i Hongkong fra med en stigning på hele 3,9 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,6
Topix -0,7
Hongkongs Hang Seng +3,9
China Shanghai Composite +2,2
China CSI 300 +3,0
Taiwan Taiex +0,7
Sydkoreas Kospi +0,7
Indiens BSE Sensex +0,3
Singapores STI +0,9
Sydney ASX 200 +0,3

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯