Asien: Massive kursfald på frygt for virusspredning uden for Kina

Udgivet den 24-02-2020  |  kl. 06:38  |  

De asiatiske aktier vender igen den tunge ende nedad mandag, hvor fredagens massive tab forlænges af frygten for yderligere spredning af coronavirus, der allerede har ramt Sydkorea, Italien og Mellemøsten i weekenden.

I Sydkorea er landet sat i alarmberedskab, efter at antallet af infektioner steg til over 700 med syv dødsfald, mens der i de nordlige Italien er indført karantæne, efter at den tredje person inficeret med den influenzalignende virus er død, mens antallet af inficerede steg til 150 fra blot tre fredag.

- Der er masser af dårlige nyheder på coronavirusfronten, med det samlede antal nye sager der stadig stiger, skriver AMP-cheføkonom Shane Oliver i et notat.

Han hæfter sig ved, at antallet af nye sager uden for Kina stadig stiger kraftigt.

Samtidig ser den økonomiske effekt ud til at sende den kinesiske økonomi ned i første kvartal og sænke udsigterne for den globale vækst.

MSCI's bredeste indeks over Asien-Stillehavet uden for Japan dropper 1,6 pct., mens futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med fald på 1,3-1,8 pct.

I Tokyo holdes investorerne udenfor, da de japanske markeder er lukket for kejserens fødselsdag.

De kinesiske aktieinvestorer på fastlandet holder fast i forventningen om mere stimulus fra myndighedernes side, hvilket begrænser kursfaldene.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset viger henholdsvis 0,2 pct. og 0,3 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks til gengæld dykker 1,5 pct.

På de øvrige fjernøstlige børser lukker Taiwans Taiex-indeks med et minus på 1,2 pct., Kospi-indekset i Seoul dropper 3,4 pct., og Singapores Strait Times-indeks falder 1,0 pct.

Sydneys ASX-indeks lukker med et tab på 2,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 Lukket
Topix Lukket
Hongkongs Hang Seng -1,5
China Shanghai Composite -0,2
China CSI 300 -0,3
Taiwan Taiex -1,2
Sydkoreas Kospi -3,4
Indiens BSE Sensex -1,0
Singapores STI -1,0
Sydney ASX 200 -2,3

Indeksværdi klokken 6.15.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder