Asien: Negative tendenser i overtal

Udgivet den 08-09-2015  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske investorer har startet tirsdagen i et let negativt miljø.

Friske handelsdata fra Kina trækker sine spor gennem markederne, mens en svækket dollar vejer tungt på børsen i Tokyo i kølvandet af let positive data for den japanske økonomiske vækst.

- Selv om der er muligheder i markedet, er der ingen hast på det her tidspunkt på grund af den fremherskende usikkerhed over opbremsning i den kinesiske økonomi og timingen af den amerikanske rentestigning. Investorer vil sandsynligvis sidde på sidelinjen og hvordan tingene udvikler sig, siger portefølje forvalter Tim Schroeders fra Pengana Capital i Melbourne til Bloomberg News.

På det kinesiske fastland startede såvel Shanghai Composite som CSI 300 indekset med mindre kursfald, og trods skuffende importdata, er faldene fortsat begrænset til mellem 1 og 2 pct. ved frokosttid lokal tid.

Shanghai Composite og CSI 300 indekset falder henholdsvis 1,4 pct. og 1,6 pct. Hongkong holder derimod fast i et marginalt plus under 0,1 pct. i Hang Seng-indekset.

I Japan faldt bruttonationalproduktet 0,3 pct. i andet kvartal i forhold til kvartalet før og på 1,2 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Analytikerne havde ventet et fald på 0,5 pct. på kvartalsbasis og på 1,8 pct. på årsbasis, mens den foreløbige opgørelse viste et fald på 0,4 pct. på kvartalsbasis og 1,6 pct. på årsbasis.

- Omfanget af vækstfaldet blev reduceret, så som helhed er det ikke en dårlig rapport. Der er sandsynligvis ingen ændring i udsigterne for yderligere finanspolitiske stimuli senere på året, siger markedsstrateg Yoshinori Shigemi fra JPMorgan Asset Management i Tokyo til Bloomberg News.

Nikkei-indekset falder 1,5 pct., mens Topix-indekset dropper 1,1 pct.

Tirsdag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på 0,4-0,5 pct. i Asien.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -1,5
Topix -1,1
Hongkongs Hang Seng -0,1
China Shanghai Composite -1,4
China CSI 300 -1,6
Taiwan Taiex +0,3
Sydkoreas Kospi -0,7
Indiens BSE Sensex -0,1
Singapores STI -0,7
Sydney ASX 200 +0,7

Indeksværdi kl. 06.00

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Asien❯  lukning❯  Aktier❯  Børsindblik❯ 

Relaterede nyheder