Asien: Præsidentvalg og økonomisk afmatning giver kursfald

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktier falder for tredje dag i træk fredag, hvor uro over det kommende amerikanske præsidentvalg og frygt for en global økonomiske afmatning sætter rammerne for markedet på månedens sidste handelsdag.

Alligevel står de asiatiske aktier til at have klaret måneden ganske godt, idet MSCI-indekset for Asien er steget 3,7 pct. i oktober.

- For en krise af denne skala har de asiatiske aktier klaret sig bemærkelsesværdigt godt. Inden for regionen har markeder med en høj vægtning af teknologiaktier, eller hvor opsvinget er blevet mere forankret, overgået alt. Det solide resultat kan efter vores opfattelse fortsætte, vurderer analytikere fra storbanken Citigroup i et notat ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan falder 0,3 pct., og de amerikanske futures peger på kursfald på 0,7-1,2 pct., når markedet i New York åbner i eftermiddag.

I Tokyo skal investorerne ikke have klinket noget, og en stærk yen samt vigende amerikanske aktiefutures tynger børsen. Det sender det toneangivende Nikkei 225-indeks og det bredere Topix-indeks ned med henholdsvis 0,8 pct. og 1,4 pct.

De kinesiske aktieinvestorer er knap så tilbageholdende. Shanghai Composite viger 0,1 pct. og CSI 300 falder 0,2 pct.

Samtidig ligger Hongkongs Hang Seng-indeks med et tab på knap 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,8
Topix -1,4
Hongkongs Hang Seng -0,1
China Shanghai Composite -0,1
China CSI 300 -0,2
Taiwan Taiex -0,3
Sydkoreas Kospi -1,2
Indiens BSE Sensex +0,5
Singapores STI -0,2
Sydney ASX 200 -0,2

Indeksværdi klokken 5.30.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder