Asien: Sløje kinesiske og japanske nøgletal sender aktierne ned

Udgivet den 31-05-2023  |  kl. 06:32  |  

En sløjere end ventet aflæsning af detailsalget og industriproduktionen i Japan og den officielle PMI-måling i Kina er onsdag med til at sende de asiatiske aktier sydover.

MSCI's brede indeks over asiatiske aktier uden for Japan falder onsdag med 1,2 pct., og også alle de største toneangivende indeks på landebasis er i bakgear.

De kinesiske PMI-tal viste fortsat tilbagegang i industrisektoren i maj, hvor indekset faldt til 48,8 fra 49,2 måneden før. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en fremgang til 49,5.

For servicesektoren meldes der fortsat om stigende aktivitet, men i noget lavere grad end ventet. Her faldt PMI i maj til 54,5 fra 56,4 i april, og økonomerne havde ventet en mindre tilbagegang til 55,2.

I Japan viste industriproduktionen sig i april skuffende med et fald på 0,4 pct. på månedsbasis mod en ventet fremgang på 1,4 pct. blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Detailsalget skuffede også med et fald på 1,2 pct. på månedsbasis i april mod en ventet stigning på 0,5 pct. Samtidig blev tallet for måneden før også revideret ned.

Det japanske Nikkei-indeks falder med 1,2 pct., og det bredere Topix-indeks - ligeledes i Japan - falder med 0,9 pct.

I Kina falder Shanghai-indekset 0,7 pct., og CSI 300-indekset sætter sig 1,1 pct.

De sløje nøgletal kan tyde på, at Kina fortsat har et godt stykke tilbage, før verdens næststørste økonomi er oppe i gear igen efter de omfattende coronanedlukninger.

- Der var bekymringer om, hvorvidt Kinas økonomiske comeback ville være så stærkt, at det ville komplicere de udviklede økonomiers centralbankers kamp mod inflationen. Hvis man spoler frem til i dag, synes de forventninger at være malplacerede, siger Carol Kong, der er økonom og valutastrateg hos Commonwealth Bank of Australia, til nyhedsbureauet Reuters.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -1,2
Topix -0,9
Hongkongs Hang Seng -2,3
China Shanghai Composite -0,7
China CSI 300 -1,1
Taiwan Taiex -0,4
Sydkoreas Kospi -0,2
Indiens BSE Sensex -0,4
Singapores STI -0,6
Sydney ASX 200 -1,2

Indeksværdi klokken 06.00.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯