Asien: Stærk dollar giver slinger i valsen

Udgivet den 25-11-2021  |  kl. 06:12  |  

De asiatiske aktiemarkeder slingrede derudaf torsdag, hvor den amerikanske dollar påvirker de enkelte markeder i forskellig retning.

Især de japanske investorer får glæde af en stærk dollar og med en amerikansk valuta nær det stærkeste niveau i næsten fem år, er der gevinst til aktiemarkedet.

- Når det kommer til regional aktieallokering, holder vi øje med den amerikanske dollar, som når nye højder, og det giver modvind for aktier på de nye markeder, siger investeringsstrateg Fook-Hien Yap fra Standard Chartered Bank i Singapore ifølge Reuters.

MSCI's Asia APEX 50-indeks over aktier i Asien og Stillehavsområdet uden for Japan stiger 0,2 pct.

Sideløbende indikerer futures for Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq en positiv åbning med stigninger på 0,2-0,3 pct., når markedet i New York genåbner efter Thanksgiving i morgen, fredag.

I Tokyo får de store eksportører glæde af den stærke dollar, der opmuntrer investorerne til køb af de store bilproducenter og halvlederrelaterede papirer.

- Investorer køber højteknologiske udstedelser i Tokyo, efter at de amerikanske teknologiaktier steg natten over, skriver Okasan Online Securities i et notat ifølge AFP.

Nikkei 225 stiger 0,8 pct., og det brede Topix-indeks øger 0,4 pct.

På det kinesiske fastland er markedsdeltagernes mere tilbageholdende.

Shanghai Composite viger 0,1 pct., og CSI 300 dropper 0,3 pct, mens Hongkongs Hang Seng-indekset modsat ligger med et plus på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,8
Topix +0,4
Hongkongs Hang Seng +0,1
China Shanghai Composite -0,1
China CSI 300 -0,3
Taiwan Taiex +0,1
Sydkoreas Kospi -0,5
Indiens BSE Sensex -0,3
Singapores STI -0,1
Sydney ASX 200 +0,1

Indeksværdi klokken 5.25.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯