Asien: Tøvende investorer giver sivende aktiekurser

Udgivet den 26-10-2020  |  kl. 06:54  |  

De asiatiske aktieinvestorer tøver mandag morgen, hvor bekymring over det langsomme tempo i de amerikanske stimulusforhandlinger og kraftigt stigende globale tilfælde af covid-19 trækker stemningen under nulpunktet.

Samtidig er mange markedsdeltagere afventende op til det amerikanske præsidentvalg tirsdag i næste uge, hvor den demokratiske udfordrer, Joe Biden, for tiden har et suverænt forspring i meningsmålingerne.

Dertil kommer de første data for den økonomiske vækst for tredje kvartal fra USA, torsdag, der trods en kraftig stigning, fortsat estimeres at ligge landet lavere end ved udgangen af sidste år.

- For fuldt ud at genvinde den tabte aktivitet er yderligere meningsfuld finanspolitisk stimulus et must, skriver analytikere fra Westpac i et notat ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan falder 0,1 pct., og de amerikanske futures peger på kursfald på 0,4-0,6 pct., når markedet i New York åbner i eftermiddag.

I Tokyo er aktierne under pres fra en stærk yen, samt de vigende amerikanske aktiefutures. Det sender det toneangivende Nikkei 225-indeks og det bredere Topix-indeks ned med henholdsvis 0,1 pct. og 0,4 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er også negative. Shanghai Composite falder 0,7 pct. og CSI 300 dropper 0,5 pct.

Kospi-indekset i Seoul viger 0,4 pct. og Singapores Strait Times-indeks falder 0,2 pct., mens Taiwans Taiex-indeks stiger med beskedne 0,1 pct.,

Australiens ASX-indeks ligger kort før lukketid med et minus på 0,2 pct.

Hongkongs børs er lukket for en lokal helligdag mandag.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,1
Topix -0,4
Hongkongs Hang Seng Lukket
China Shanghai Composite -0,7
China CSI 300 -0,5
Taiwan Taiex +0,1
Sydkoreas Kospi -0,4
Indiens BSE Sensex -0,2
Singapores STI -0,2
Sydney ASX 200 -0,2

Indeksværdi klokken 6.15.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder