Asien: Usikker kvartalsstart holder investorer tilbage

Udgivet den 01-04-2020  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder forsøger med varierende held at bogføre kursgevinster onsdag, hvor især de australske aktier har medvind, men mange investorer ser forsat stor risiko for aktiemarkedet, da coronavirus-pandemien får grundlaget for den globale økonomi til at krakelerer.

- Investorerne vil stadig gerne købe aktier, men coronavirusset gør alle mere forsigtige. Der er stadig en masse risici, men hvis man kan identificere individuelle aktier med en god udbyttebetaling og stærke økonomiske fundamentaler, kan man købe dem til en ret god pris, siger fondschef Kiyoshi Ishigane fra Mitsubishi UFJ Kokusai Asset Management Co i Tokyo til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over Asien-Stillehavet uden for Japan stiger 0,2 pct.

I Tokyo ser investorerne på Bank of Japans "tankan"-undersøgelse, der viser, at de japanske producenter er blevet pessimistiske for første gang i syv år.

- Selv om dataene var bedre end ventet, afspejlede det coronavirus-virkningen på økonomien. Vi vil sandsynligvis se en strøm af nedjusteringer og reduktioner i udbyttet inden regnskaberne, siger seniorstrateg Yoshihiro Ito fra Okasan Online Securities ifølge Reuters.

Nikkei 225-indekset falder 0,9 pct., og det bredere Topix-indeks dykker 0,6 pct.

De kinesiske aktieinvestorer ser knap så sort på situationen. Shanghai Composite ligger med et plus på 0,4 pct., og CSI 300-indekset øger 0,7 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks handles samtidig med et fald på 0,9 pct.

De store amerikanske aktieindeksfutures ligger med fald på fald på 1,0-1,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,9
Topix -0,6
Hongkongs Hang Seng -0,9
China Shanghai Composite +0,3
China CSI 300 +0,7
Taiwan Taiex -0,1
Sydkoreas Kospi +0,1
Indiens BSE Sensex n/a
Singapores STI -1,2
Sydney ASX 200 +3,1

Indeksværdi klokken 5.30.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder