Asien: Virusfrygt sænker asiatiske aktier

Udgivet den 23-01-2020  |  kl. 06:48  |  

De asiatiske markeder er torsdag badet i rødt, og faldene accelererer i takt med stigende bekymring over den dødelige virus i Kina, der fortsat sender bølger af risikoaversion gennem de finansielle markeder.

17 dødsfald grundet den influenzalignende virus har fået de kinesiske myndigheder til at stoppe al transport til og fra byen Wuhan i det centrale Kina, hvor udbruddet stammer fra. Det sker lige op til mange millioner kineseres traditionelle rejser på tværs af landet i nytårsugen, der starter fredag.

- Kinas betydning i den samlede globale forsyningskæde og det faktum, at landet er et enormt eksportmarked for mange lande (...), åbner for en mere ugunstig global udvikling, vurderer markedsstrateg Stephen Innes fra AxiCorp i Sydney i et notat ifølge AFP.

Risikoaversionen sender det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan ned med 1,1 pct.

I Japan rammes aktierne tilmed af en styrkelse af yen. Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, og Topix-indekset falder henholdsvis 1,0 pct. og 0,8 pct.

De kinesiske aktier er igen på markant retræte efter et pusterum onsdag. Kursfaldene er tiltaget ud på eftermiddagen lokal tid.

Shanghai Composite og CSI 300 dropper henholdsvis 2,3 pct. og 2,7 pct.

Hang Seng i Hongkong bliver ramt af et forbud mod nytårsfejring på nabo-øen Macao. Indekset ligger med et minus på 2,0 pct.

Blandt de mindre børser er der et drop i Kospi-indekset i Seoul på 0,9 pct., Singapores Strait Times-indeks dykker 0,51 pct., og Sydneys ASX-indeks slutter dagen med et minus på 0,6 pct.

Børsen i Taiwan har holdt lukket torsdag.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med drop på 0,2-0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -1,0
Topix -0,8
Hongkongs Hang Seng -2,0
China Shanghai Composite -2,3
China CSI 300 -2,7
Taiwan Taiex Lukket
Sydkoreas Kospi -0,9
Indiens BSE Sensex +0,3
Singapores STI -0,5
Sydney ASX 200 -0,6

Indeksværdi klokken 6.20.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder