Asien: Virusfrygten fortsætter med at presse aktiemarkederne

Udgivet den 28-01-2020  |  kl. 06:46  |  

De asiatiske markeder fortsætter de seneste dages kursfald, efter at Kina har taget mere drastiske skridt til at bekæmpe det dødbringende coronavirus.

Med flere end 100 dødsfald sættes der spørgsmålstegn ved, om Beijing kan stoppe virusspredningen, der allerede er konstateret i flere end 10 lande - herunder blandt andet Frankrig, Japan, USA og Thailand.

I Kina er nytårsferien forlænget til 2. februar på nationalt plan og helt til 9. februar, når det gælder Shanghai. Tidligere på dagen suspenderede landets største stålværk i den nordlige Hebei-provins, Tangshan, al transport i et forsøg på at forhindre spredning af virusset.

- Det centrale er ikke dødeligheden, men hvor smitsom Wuhan-virusset er. Den økonomiske virkning vil afhænge af, hvor vellykket udbruddet kan begrænses, vurderer analytikere fra Citi i et notat ifølge Reuters.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan falder med 1,0 pct.

I Japan rammes de store eksportvirksomheder af den styrkelse af yen, der er fulgt i kølvandet risikoaversionen. Det toneangivende indeks, Nikkei 225, falder med godt 0,8 pct., mens det noget bredere Topix-indeks dykker knap 0,8 pct.

Børserne på det kinesiske fastland, Hongkong og Taiwan, er fortsat lukkede på grund af nytårshelligdagene.

Til gengæld er det massive kursfald i både Sydkorea og Singapore. Kospi-indekset i Seoul dykker 3,2 pct., Singapores Strait Times-indeks dropper 2,6 pct.

Sydneys børs, der ligeledes var lukket under det store kursfald mandag, slutter tirsdagen med et minus på 1,4 pct. for ASX-indeksets vedkommende.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med stigninger på 0,5-0,6 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,8
Topix -0,8
Hongkongs Hang Seng Lukket
China Shanghai Composite Lukket
China CSI 300 Lukket
Taiwan Taiex Lukket
Sydkoreas Kospi -3,2
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI -2,6
Sydney ASX 200 -1,4

Indeksværdi klokken 6.15.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder