Asien: Wall Street-stigninger trækker Asien med op

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 06:42  |  

De asiatiske aktier stiger tirsdag morgen, efter at stærke amerikanske fremstillingsdata og kursgevinster i tech-aktier har givet investorerne mod på at se ud over de store bekymringer om coronavirus og nedturen i verdensøkonomien.

Nogle investorer forbliver imidlertid forsigtige på grund af bekymringer om den genopblussede coronavirus-situation og den diplomatisk strid om kinesiske teknologiselskabers aktiviteter i USA.

- Det har været en positiv amerikansk handelssession, og Asien absorberer stigningerne i overensstemmelse hermed, skriver cheføkonom Chris Weston fra Pepperstone i Sydney i et notat ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan stiger 0,9 pct., og de store amerikanske indeksfutures peger på små stigninger under 0,1 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

På børsen i Tokyo finder investorerne støtte i en svækket yen, der sender det toneangivende Nikkei 225-indeks op med 1,4 pct. og det bredere Topix-indeks med 1,7 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er langt mere tilbageholdende. Shanghai Composite stiger 0,1 pct., og også CSI 300 øger 0,1 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks ligger samtidig med et plus på 0,8 pct.

På de øvrige børser følger investorerne den positive tendens. Kospi-indekset i Seoul stiger 1,0 pct., Singapores Strait Times-indeks stiger 0,7 pct., og Taiwans Taiex-indeks ligger med et plus på 1,1 pct.

Australiens ASX-indeks er dagens topscorer med en stigning på 2,0 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +1,4
Topix +1,7
Hongkongs Hang Seng +0,8
China Shanghai Composite +0,1
China CSI 300 +0,1
Taiwan Taiex +1,1
Sydkoreas Kospi +1,0
Indiens BSE Sensex +0,7
Singapores STI +0,7
Sydney ASX 200 +2,0

Indeksværdi klokken 6.15.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder