Atlantic Petroleum fortsætter intens overlevelseskamp

Udgivet den 28-12-2015  |  kl. 07:05  |  

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum balancerer fortsat på randen af en betalingsstandsning.

Selskabet forhandler således fortsat med en London-baseret aktør om fremtiden for sin andel på 25 pct. af oliefeltet Orlando i den britiske del af Nordsøen, og forhandlingerne er således trukket længere ud, end det oprindeligt var planen.

Samtidig kæmper Atlantic Petroleum fortsat med forhandlinger med selskabets kreditorer om "potentielle løsninger for selskabet."

Det fremgår af en meddelelse fra den 24. december, efter at Atlantic Petroleum ellers udsendte en tilsvarende meddelelse den 17. december, hvor det fremgik, at der var ventet en afklaring i løbet af juleugen.

Atlantic Petroleum har i lang tid kæmpet for at tiltrække kapital, men der er fortsat ingen sikkerhed for, at forhandlingerne om hverken frasalget af Orlando-andelen eller en bankaftale munder ud i en aftale eller "et tilfredsstillende resultat," oplyser Atlantic Petroleum, der nu venter, at forhandlingerne vil fortsætte hen over nytår og ind i januar.

Ender forhandlingerne ikke med et tilfredsstillende resultat, er det "sandsynligt, at selskabet går i betalingsstandsning eller skal i rekonstruktion," hedder det i meddelelsen.

Atlantic Petroleum har udviklet Orlando-feltet sammen med det canadiske olieselskab Iona Energy, der er i økonomiske vanskeligheder og ikke har haft held til finde finansiering, så feltet kan producere den første olie. Den første kommercielle produktion var ellers oprindeligt planlagt til slutningen af 2016.

De massive vanskeligheder for Atlantic Petroleum blev i første omgang meldt ud i november, og det har siden sat sine tydelige spor på aktiekursen. I november og december er aktien i olieselskabet således faldet med knap 65 pct. indtil nu. Atlantic Petroleum-aktien sluttede onsdag inden jul i 6 kr., mens aktien gik ind i november med en kurs på 17 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder