Atlantic P/Nasdaq: Suspendering af aktier skyldes manglende tillid

Udgivet den 22-05-2019  |  kl. 13:33  |  
Arkiv: Foto

Onsdag har Nasdaq Copenhagen, der driver den danske fondsbørs, suspenderet handlen med Atlantic Petroleums aktier, og det skyldes manglende tillid til, at det færøske olieselskab lever op til børsens regler.

Det fortæller Jakob Kaule, der er ansvarlig for overvågning hos Nasdaq Copenhagen.

- Det er en overordnet vurdering, i forhold til at vi i øjeblikket ikke har tiltro til, at selskabet dels kan oplyse alle de informationer, det skal til markedet, og dels at selskabet ikke kan opfylde reglen om kapacitet til at formidle information til markedet, siger han til Ritzau Finans.

- Så det er en helhedsvurdering, der grunder i, at vi lige nu ikke vurderer, at de lever op til reglerne, siger Jakob Kaule.

Gennem længere tid har Atlantic Petroleum kæmpet med økonomien, og da selskabet i forbindelse med et regnskab i februar tidligere i år rejste tvivl om den fortsatte drift, valgte Nasdaq Copenhagen allerede dengang at pålægge selskabets aktier observationsstatus.

Ifølge Jakob Kaule har den danske fondsbørs løbende været i dialog med Atlantic Petroleum, og han oplyser, at dialogen også kommer til at fortsætte med selskabet.

Ritzau Finans har forsøgt at få en kommentar fra Graeme Fawcett, der er administrerende direktør hos Atlantic Petroleum, men han har foreløbigt ikke besvaret henvendelsen.

I en selskabsmeddelelse kunne Atlantic Petroleum for en lille måneds tid siden fortælle, at det havde fået problemer med en finansieringspartner, og at der ville blive søgt efter alternative finansieringsmetoder.

- Atlantic Petroleum er i gang med at forhandle med forskellige partnere, hvor flere har virket interesseret i at støtte selskabet fremadrettet, stod der i meddelelsen fra slutningen af april.

Atalantic Petroleum regnede dengang med, at der ville komme en endelig konklusion på forhandlingerne i løbet af maj.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder