ATP/CEO: Ser økonomisk tilbageslag i kampen mod inflationen - GENT

Udgivet den 30-06-2022  |  kl. 06:34  |  

Bestræbelserne på at få reduceret inflationen kan føre til en opbremsning i den globale økonomi.

Det vurderer ATP's nye administrerende direktør, Martin Præstegaard, i et interview med MarketWire i forbindelse sin tiltrædelse som topchef per 1. juli.

- Jeg vil ikke vurdere, om der er sandsynlighed for recession eller bare en nedtur - det er lidt et definitionsspørgsmål. Det eneste jeg siger, ja økonomierne skal ned i aktivitet for at få inflationen tæmmet. Vi får en eller anden form for økonomisk tilbageslag, det gør vi jo helt sikkert.

- Udbud og efterspørgsel skal til at møde hinanden igen, og det vil kræve, at efterspørgslen bremser noget op, fordi udbuddet har svært ved at give sig. Inflationen ser ud til at have nogle niveauer og lidt forskellige billeder i USA og Europa, men der er ingen tvivl om, at økonomien skal bremse noget op for at få inflationen tæmmet, siger Martin Præstegaard.

For at bremse aktiviteten op er centralbanker begyndt at stramme op for pengepolitikken, hvilket har sat sig tydeligt i markedsrenterne.

- Nu er renterne steget, forventningerne er stadig, at de stiger mere, og der må vi så se. I bund og grund handler det om, hvor hårdt der skal drejes på rettet, for at få inflationen ned i et acceptabelt niveau. Det er det helt store spørgsmål lige nu, siger Martin Præstegaard.

.\\˙ MarketWire

Redaktion