Autozone topper efter regnskab

Udgivet den 04-12-2018  |  kl. 17:33  |  

Amerikanske Autozone, en detailkæde med fokus på reservedele og udstyr til biler, stiger mest af alle i S&P 500-indekset i USA tirsdag formiddag. Aktien vinder 6,5 pct. efter offentliggørelsen af et regnskab, som var bedre end ventet.

Autozone kom gennem sit første kvartal med et justeret overskud per aktie på 13,47 dollar, mens omsætningen steg godt 2 pct. til 2,64 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 12,25 dollar og en omsætning på netop 2,64 mia. dollar.

På bundlinjen var det mest optimistiske estimat fra analytikerne på 12,68 dollar, hvilket koncernen altså slog.

Samtidig registrerede Autozone en fremgang i det sammenlignelige salg, den underliggende vækst i butikker, som har været åbne i mindst 12 måneder, 2,7 pct. Her var ifølge Consensus Metrix ventet et plus på 1,7 pct.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 351 mio. dollar mod ventede 320 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 570 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 548 mio. dollar.

Resultatet i kvartalet er særligt stærkt, fordi man i sammenligningsperioden for et år siden havde gavn af, at USA netop var blevet ramt af tre orkaner, hvilket betød en særlig stor efterspørgsel på reservedele til reparation af biler.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder