Bank of England udvider program for obligationsopkøb med 100 mia. -NY2

Udgivet den 18-06-2020  |  kl. 14:02  |  

Den britiske centralbank, Bank of England, har skruet op for det program, der skal være med til at afbøde en del af coronapandemiens økonomiske konsekvenser.

Centralbanken har tidligere annonceret et program for obligationsopkøb, og målet bliver nu løftet med 100 mia. pund. Dermed kan det samlede program løbe op i 745 mia. pund.

På torsdagens rentemøde stemte otte centralbankmedlemmer for at øge målsætningen, mens en enkelt stemte imod. Forøgelsen på 100 mia. pund var også i høj grad forventet, skriver Bloomberg News.

- Som modsvar til coronakrisen øgede den britiske centralbank sit opkøbsprogram med 200 mia. pund, men fordi den britiske centralbank har opkøbt i et stort omfang, så var man altså tæt på at nå loftet for opkøb, skriver Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank, i en kommentar.

- Det er derfor ingen overraskelse, at programmet nu udvides. Det vil heller ikke være en overraskelse, hvis programmet udvides yderligere på et andet tidspunkt, selv om den britiske centralbank nu siger, at de regner med at være færdige omkring årsskiftet, fortsætter han.

Samtidig fastholder centralbanken sin ledende rente på 0,10 pct.

Ifølge Mikael Olai Milhøj var der for nogle uger siden ellers diskussioner blandt centralbankmedlemmer om fordele og ulemper ved negative, hvilket fik nogle investorer til at hælde mod, at der var større sandsynlighed for en negativ rente i Storbritannien.

Dette virker dog ikke til at være tilfældet, vurderer Danske Bank.

- Den britiske centralbank mener nok, at ulemperne overstiger fordelene, måske på grund af størrelsen af den finansielle sektor i Storbritannien, så man har ikke valgt at gå ned ad den vej endnu. Det er heller ikke vores forventning, at den britiske centralbank kommer til det, skriver Mikael Olai Milhøj.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Europa❯  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder