Bank of Japan: Overdreven fokus på prognoser er upassende

Udgivet den 20-06-2018  |  kl. 06:34  |  

Bank of Japan mener ikke, at den store opmærksomhed omkring bankens prognoser er hensigtsmæssig set ud fra et perspektiv af kommunikation med markederne. Det fremgår af protokollen fra det pengepolitiske møde i slutningen af april, som blev offentliggjort onsdag morgen i Tokyo.

Bank of Japan fastholdt pengepolitikken uændret på mødet, men retorikken om tidspunktet for at nå banklens 2 pct.s inflationsmål blev fjernet.

Adskillige medlemmer af den pengepolitiske komite vurderede, at nogle markedsdeltagere har en dybt forankret opfattelse af, at den forventede timing for at opnå inflationsmålet er en deadline, der er forbundet med pengepolitiske tilpasninger.

De fleste medlemmer sagde, at det er hensigtsmæssigt at stoppe med at kommunikere den forventet timing, og medlemmer var enige om, at selvom det forventede tidspunkt for at nå frem til en inflation på 2 pct. blev gennemgået, ville bankens pengepolitiske holdning ikke ændre sig.

Diskussionen omhandlede også, om der er foranstaltninger til styrkelse af centralbankens engagement i dens inflationsmål samt vigtigheden af at offentligt fortsætte med grundige forklaringer på, hvor svært det er på forhånd at vide, hvilke værktøjer og i hvilken rækkefølge, de skal tages i brug, når et exit fra den lempelige politik skal gennemføres, hvilket vil kunne skabe forvirring på markedet.

Et medlem fandt det nødvendigt at gøre en indsats for at give en klar forklaring på betydningen af "exit" og "normalisering" og skabe forståelse i offentligheden om, at Bank of Japan kan reagere fleksibelt afhængigt af udviklingen i den økonomiske aktivitet samt finansielle forhold, mens et medlem påpegede, at hvis renten bliver hævet, kan obligations- og aktiekurser falde, mens virksomhedernes overskud forringes på grund af en yen-styrkelse.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Japan❯ 

Relaterede nyheder